Immo in Machelen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 19 december 2012

Wonen in de Groene Gordel rond Brussel

Machelen is gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, nabij de Brusselse Rand. De gemeente wordt samen met deelgemeenten Diegem en gehucht Diegem-Lo gerekend tot de streek van de Brabantse Kouters en maakt deel uit van de Groene Gordel ten noorden van Brussel. Machelen heeft als voordeel dat de gemeente zowel uit een industrieel (westen), residentieel (centrum) en landelijk deel (oosten) bestaat, waardoor je in Machelen een zeer gevarieerd immo aanbod vindt.

Een stukje geschiedenis…

Machelen en deelgemeenten Diegem en Diegem-Lo ontwikkelden zich al in de Karolingische periode. In de 13e eeuw werd Machelen beheerd door de Hertogen van Brabant en werd in Machelen een grote burcht gebouwd. Het kasteel van Beaulieu werd in de 17e eeuw door de familie Thum und Taxis opgezet. Het Megapaviljoen van Diegem is dan weer een herinnering aan de vroegere waterburcht van de Heren van Diegem.

Aangenaam wonen in Machelen

Machelen heeft heel wat troeven die ervoor zorgen dat het in de gemeente aangenaam wonen is. In de eerste plaats zijn er verschillende winkels en scholen in de buurt, maar zijn er ook tal van sport- en recreatiemogelijkheden, tentoonstellingen en evenementen voorzien. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de parken en de talrijke wandel- en fietsroutes die in en rond Machelen lopen.

 

Immo in Machelen is bovendien interessant omdat Machelen vlakbij enkele belangrijke verkeersassen ligt. De gemeente bevindt zich namelijk bij de verkeerswisselaar van de Brusselse Ring en de E19, en wordt doorkruist door talrijke andere invalswegen. Steden zoals Brussel, Mechelen, Antwerpen, Vilvoorde en Leuven zijn dan ook gemakkelijk te bereiken vanuit Machelen.

Immo in Machelen

Net zoals in de rest van de provincie Vlaams-Brabant zijn de immo prijzen ook in Machelen gestegen. In het eerste kwartaal van 2008 betaalde je gemiddeld €210.000 voor een woning, terwijl dat bedrag het eerste kwartaal van 2012 al opliep tot €227.000. Immo in Machelen kan je dus zeker als een goede investering beschouwen.

 

Voor diegenen die op zoek zijn naar immo in Machelen, zijn er trouwens enkele interessante vastgoedprojecten. Het woonproject ‘Merelplein’ werd bijvoorbeeld opgevat als een ‘mini-dorp’ nabij het centrum van Machelen. In de eerste fase worden 14 appartementen en 3 penthouses voorzien met (indien gewenst) een garage. In totaal zullen er 93 appartementen gebouwd worden.

 

Lexicon