Immo in Oostende

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 augustus 2012

Wonen in de 'Koningin der badsteden'

Oostende is en blijft de enige echte stad aan zee. Iedereen kent de ‘Koningin der badsteden’ ongetwijfeld van de Kapellestraat op het Monopoly-bord of de beruchte nieuwjaarsduik. Maar Oostende is ook een plek waar het prettig wonen is. De stad combineert het beste van twee werelden: de inspirerende omgeving van de kust en het bruisende stadsleven. Redenen genoeg om te ontdekken wat de troeven zijn van immo in Oostende.

Oostende: Eigentijdse stad aan zee

Oostende weet als geen ander haar historisch verleden van koningsresidentie te combineren met de karakteristieken van een eigentijdse stad aan zee. De stad heeft altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Mensen brengen er een relaxte tijd door in de gezonde zeelucht en in de ambiance van een grootstad. Vooral in de zomer is Oostende de stad van het toerisme bij uitstek.

Immo in Oostende: stand van zaken

De prijzen van vastgoed in Oostende vallen best mee, zeker als je ze vergelijkt met andere Vlaamse steden. Opportuniteiten genoeg dus op het gebied van immo in Oostende. De stadskern wordt gekenmerkt door hoofdzakelijk gesloten bebouwing, net zoals de grote invalswegen. Open bebouwing is een vrij recent fenomeen dat zich beperkt tot de randgebieden zoals Raversijde en Zandvoorde. Het merendeel van de Oostendenaren woont in een appartement, goed voor een totaal van zo’n 70.000 mensen en bijna 40 km2 aan oppervlakte.

De rijkdom van Oostende

In de eerste plaats put de stad zijn aantrekkingskracht uit de aanwezigheid van zee, strand en de duinen. Maar er is meer. Er wordt veel aandacht besteed aan stadsontwikkeling en stadsvernieuwing: heraanleg van straten en pleinen met veel aandacht voor mobiliteit en parkeergelegenheid. Bovendien kent Oostende een bruisend cultureel leven (zoals Fort Napoleon en Kunstmuseum aan Zee). De parel aan de kroon is het totaal vernieuwde Casino Kursaal dat de weerspiegeling is van het rijke cultuurhistorische erfgoed.  

Oostende: antrekkelijke woonstad

Spreek je over Oostende dan denk je aan het strand en de zon: een onuitputtelijke bron van inspiratie, ook als je er woont. De stad draagt immo in Oostende een warm hart toe en stimuleert de uitbreiding van het aanbod aan betaalbare en gezinsvriendelijke woningen. Oostende heeft niet alleen een culturele, architecturale en sociale eigenheid maar beschikt ook over een breed netwerk aan scholen, ziekenhuizen, kinderopvang en seniorenhuizen. Bovendien zijn er heel wat ontspanningsmogelijkheden. Oostende mag dan wel een stad zijn, aan groene ruimte is er geen gebrek. Zo liggen er in de stadskern het Leopoldpark en het Maria-Hendrikapark.

De uitdaging voor Oostende is vooral om de bestaande toeristische aantrekkingskracht te blijven uitoefenen en tegelijkertijd een aangename woonstad te zijn. En daar slaagt het wonderwel in.

Lexicon