Immo in Oudenaarde

Geschreven door Renaud Chaudoir op 18 september 2012

Wonen in de parel van de Vlaamse Ardennen

Oudenaarde ligt 30 km ten zuiden van Gent en telt ongeveer 30.000 inwoners. Vroeger was de stad in heel Europa bekend om haar wandtapijtenproductie. Tussen begin 2008 en begin 2012 stegen de gemiddelde vastgoedprijzen in Oudenaarde van 150.000 tot 190.000 euro. Een evolutie die de algemene markttendensen volgt. Oudenaarde ligt midden in de Vlaamse Ardennen, een prachtige streek waar het aangenaam wonen is. Immo in Oudenaarde zit dan ook volop in de lift.

Immo in Oudenaarde voor de alle bevolkingsgroepen

Oudenaarde een plek is waar het comfortabel leven, wonen en werken is. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in immo in Oudenaarde. De stad voorziet woningfaciliteiten voor zowel jonge als traditionele gezinnen en senioren. Ook het versterken van het sociale weefsel is een aandachtspunt. Dat zorgt voor meer sociale cohesie waardoor de levenskwaliteit in de parel van de Vlaamse Ardennen hoog ligt.

Meerwaarde immo in Oudenaarde

Bovendien ligt Oudenaarde aan de Schelde, die de stad verbindt met de havens van Antwerpen, Gent en Terneuzen. Daardoor vervult de stad een belangrijke economische rol wat immo in Oudenaarde een meerwaarde geeft. Verder heeft het een positief effect op de werkgelegenheid in de streek. Verdere investeringen langs de oevers van de Schelde moeten deze situatie nog versterken.  

Wonen aan de oevers van de Schelde

De Schelde speelt een hoofdrol in de ontstaansgeschiedenis van Oudenaarde en in het ruimtelijk karakter van de stad vandaag. Oudenaarde kan profiteren van een unieke ligging aan de oevers van deze rivier. Die bracht welvaart, maar vormt ook een barrière tussen twee stadsdelen. De doelstelling bestaat erin om de oevers aan beide zijden van de Schelde meer te betrekken bij de stedelijke activiteiten. Ook de groene ruimte wordt niet verwaarloosd.

Bier, muziek en wielrennen

Al geruime tijd is toerisme een belangrijke troef voor immo in Oudenaarde. Er valt dan ook heel wat te beleven. Behalve een rijk cultureel erfgoed spreekt de landelijke omgeving van de Vlaamse Ardennen tot de verbeelding. Je kan er genieten van Liefmans en Roman, de twee lokaal gebrouwde bieren. Ook het wandtapijtenmuseum is een bezoekje waard. Feest in het Park, het vierdaagse festival, lokt iedere zomer veel muziekliefhebbers naar Oudenaarde. En natuurlijk leeft wielrennen heel sterk in de regio. Oudenaarde wordt sinds mensenheugenis met de Ronde Van Vlaanderen geassocieerd. Het Centrum Ronde van Vlaanderen is een uniek bezoekers- en belevingscentrum! 

Lexicon