Immo in Roeselare

Geschreven door Renaud Chaudoir op 8 november 2012

Betaalbaar wonen in eigen streek

Wonen in eigen streek vormt een belangrijk aandachtspunt in Roeselare. De inwoners moeten een speciale band krijgen met de stad die inspanningen moet leveren om mensen aan te trekken om in eigen streek te blijven wonen. Bij immo in Roeselare geeft het gemeentebestuur voorrang aan mensen die een nauwe band hebben met de stad en omgeving. Op die manier wil Roeselare het betaalbaar wonen bevorderen en speculatie op de woningmarkt tegengaan. 

Immo in Roeselare ook voor jongeren

Roeselare wil ook jonge mensen en gezinnen aantrekken en hen de kans geven om te blijven wonen in de gemeente waar ze zijn opgegroeid. Immo in Roeselare moet dus toegankelijk blijven. Zoals algemeen bekend, dreigen woningen voor jongeren onbetaalbaar te worden. En daaraan probeert de stad iets doen door zelf in te grijpen op de markt.

Immo in Roeselare in de stad van de toekomst

De stad Roeselare telt bijna 60.000 inwoners en heeft een strategisch plan uitgewerkt waarmee het zich als moderne stad wil profileren. Het plan is ‘Roeselare 2030’ gedoopt en immo in Roeselare maakt er deel van uit. Op welke manier zullen mensen leven, wonen, zich verplaatsen, werken, utigaan,…? Dat zijn de hamvragen die in het plan aan bod komen. Aanzetten tot dromen over de ideale stad vormt het uitgangspunt.

Stadsdebat om bevolking actief te betrekken

In april dit jaar werd daarom een groot stadsdebat georganiseerd om de dromen concreet vorm te geven. Het is de bedoeling om de bevolking actief te betrekken bij het vorm geven van de stad. Medewerkers van het stadsbestuur (zo’n 50-tal) zijn actief op zoek gegaan naar ideeën bij de bevolking zelf. Ze hebben bewoners uitgenodigd om op straat of in de huiskamer een gesprek te hebben over de toekomst en immo in Roeselare. Er was ook de mogelijkheid om online ideeën te posten en in de foyer van het stadhuis staat er een brievenbus waar inwoners ideeën kunnen achterlaten.

Genieten van het Rodenbach-bier

De culinaire uitschieters in Roeselare zijn in de eerste plaats het alom bekende Rodenbach-bier en de daarbij horende Rodenbach-taart. Een combinatie die bij heel wat mensen het water in de mond doet lopen. Verder zijn er aantal bezienswaardigheden die zeker niet in je agenda mogen ontbreken. De belangrijkste zijn de Grote Markt en het Belfort. Roeselare is een bruisende stad met een dito uitstraling. 

 

Lexicon