Immo in Schaarbeek

Geschreven door Renaud Chaudoir op 22 november 2012

Een gemeente die bruist en renoveert

Zowel op het gebied van cultuur als architectuur is Schaarbeek een rijke gemeente. Schaarbeek grijpt alle mogelijkheden aan om woningen te renoveren en te bouwen. Zo slaagt de stad erin om haar imago te verbeteren, dat vooral in Brussel niet altijd positief is. Immo in Schaarbeek is een belangrijke factor om dat negatieve beeld bij te stellen.

Immo in Schaarbeek met het oog op stadsontwikkeling

Schaarbeek is een gemeente ten noorden van Brussel en bestaat uit verschillende wijken die dikwijls populair en cosmopolitisch zijn. Immo in Schaarbeek speelt dus een belangrijke rol in de ontwikkeling van de gemeente. Maar er is meer dan dat. In deze Brusselse gemeente vind je ook het prachtige Josaphatpark, het stadhuis, de welbekende Hallen en ook huizen in ware art nouveau en art déco stijl. Schaarbeek verdient het dus om meer bekend te worden. Maar – zoals in vele andere gemeenten uit de Brusselse agglomeratie – is Schaarbeek een gemeente van contrasten.

Immo in Schaarbeek: werk aan de winkel

In Schaarbeek tref je veel panden aan die leegstaan en in slechte staat zijn. Die woningen zijn vuil en lelijk en allesbehalve reclame voor immo in Schaarbeek. Het spoort mensen helemaal niet aan om in de gemeente te komen wonen. Het stadsbestuur van Schaarbeek heeft enkele jaren geleden dan ook beslist om in te grijpen. Om in de meest belabberde wijken de levenskwaliteit voor de bewoners te verbeteren, focust de stad op de renovatie van woningen om zo immo in Schaarbeek op te waarderen.      

Patrimonium bewaren

Schaarbeek doet er niet alleen alles aan om van de gemeente een meer aantrekkelijke en aangename stad te maken, maar geeft ook het voorbeeld op het gebied van kwaliteitsvolle architectuur. Zo slaagt het erin om het patrimonium van de stad volledig intact te houden. Door volop woningen te renoveren, hoopt de stad de eigenaars van de belendende panden te stimuleren om hun eigendom in goede staat te houden.

Vastgoedprijzen blijven onder controle

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het duurste van België. De vastgoedprijzen zijn er niet mals en gemeenten zoals Elsene en Sint-Lambrechts-Woluwe spannen, met prijzen die richting het half miljoen euro gaan, de kroon. De woningen zijn ook in Schaarbeek prijzig in vergelijking met de rest van België, maar ten opzichte van de omliggende gemeenten scoort Schaarbeek relatief goed. Een woonhuis kostte er in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 300.000 euro. Ten opzichte van het vorige kwartaal is dat een lichte stijging, maar als je het vergelijkt met de tweede helft van 2011 is er sprake van een daling van zo’n 25.000 euro.  

 

Lexicon