Immo in Sint-Niklaas – wonen in een veelzijdige stad

Immo in Sint-Niklaas – wonen in een veelzijdige stad

Geschreven door Renaud Chaudoir op 3 november 2013

Wonen in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is een bruisende winkelstad en bovendien de derde grootste stad van de provincie Oost-Vlaanderen. Deze gezellige stad, ook wel de Hoofdstad van het Waasland geheten, heeft voor iedereen wel wat te bieden. Sint-Niklaas heeft namelijk zowel een rijk verleden als hippe winkelstraten en restaurants. Bovendien komen ook de natuurliefhebbers niets tekort: zowel het Romain De Vidtspark als de prachtige natuur rondom de stad lenen zich perfect tot fiets- en wandeltochten.

Immo in Sint-Niklaas – wonen in een veelzijdige stad

Wat is er te beleven in Sint-Niklaas?

Het is gezellig wonen in Sint-Niklaas. Er is immers altijd wel iets te doen. Je kan bijvoorbeeld gaan shoppen in de Stationsstraat, of op donderdag naar de markt gaan op de Grote Markt van Sint-Niklaas – het grootste marktplein van heel België. Maar je kan natuurlijk ook één van de vele musea bezoeken, gaan sporten of zwemmen in één van de zes sportcentra, of één van de vele jaarlijkse evenementen bijwonen. En dat allemaal in een stad die bovenal landelijkheid en gezelligheid uitstraalt!

Sint-Niklaas is een dynamische stad

De Hoofdstad van het Waasland heeft het allemaal: het is een actieve evenementenstad met een rijke geschiedenis, art-decowoningen, heel wat scholen en infrastructuur en veel groenzones. Het Waasland Shopping Center aan de rand van de stad en de nabijheid van de E17 Antwerpen-Gent zijn bovendien absolute pluspunten voor Sint-Niklazenaars.

Immo in Sint-Niklaas

De inwoners van Sint-Niklaas zijn relatief jong en groeien bovendien sterk in aantal. Er zijn dus spijtig genoeg weinig beschikbare woningen en de huizenprijzen leunen aan tegen het eerder hoge Belgische gemiddelde. Toch zijn er heel wat starters- en renovatiewoningen in Sint-Niklaas voor al wie een thuis zoekt in de gezellige evenementenstad.

 

Lexicon