Immo in Sint-Truiden

Geschreven door Renaud Chaudoir op 14 september 2012

Omringd door het glooiende landschap van Haspengouw

Sint-Truiden ligt pal in Haspengouw, een aantrekkelijke regio die wordt gekenmerkt door haar prachtig landschap en glooiende heuvels. De streek staat vooral bekend voor de fruitteelt, maar kan nog meer troeven op tafel leggen. Als je kiest voor immo in Sint-Truiden kom je terecht in een gezellige provinciestad en bovendien sta je in een vingerknip te midden van het groen.

Een evenwichtig beleid voor immo in Sint-Truiden

Ook in Sint-Truiden behoort goed en aangenaam wonen tot de prioriteiten. De stad besteedt dan ook veel aandacht aan een goed uitgebalanceerd woonbeleid. Iedere bevolkingsgroep moet aan zijn trekken komen: jonge en traditionele gezinnen, ouderen en ook sociaal minder bedeelden.  Betaalbaar wonen is dus het speerpunt op het gebied van immo in Sint-Truiden. Het woonbeleidsplan is één van de belangrijkste hefbomen om goed wonen, werken en ontspannen te bewerkstelligen.

Betaalbaar wonen

Sint-Truiden telt ongeveer 39.000 inwoners en ligt 18 kilometer van Hasselt. In Sint-Truiden worden veel inspanningen geleverd om gezonde sociale mix te verkrijgen. Zo bestaan er verschillende woonvormen voor senioren, waar flexibiliteit en mobiliteit centraal staan. Toch heerst er in Sint-Truiden een tekort aan betaalbare woningen. Immo in Sint-Truiden, dat betekent betaalbaar comfort voor huishoudens met lage en middelgrote inkomens, in zowel de binnenstad als de kernstad.

Immo in Sint-Truiden aan vervanging toe

Met een deels verouderde binnenstad is het normaal dat woningen aan vervanging toe zijn en geleidelijk aan vervangen zullen moeten worden. Ook de bouwgronden zullen optimaal benut moeten worden want met een stijgende bevolking is er nood aan extra woongelegenheid. Een hele uitdaging voor de Limburgse stad, die net zoals andere steden te maken krijgt met stijgende vastgoedprijzen.  

Fruit in overvloed

 

Sint-Truiden ligt in Haspengouw, een streek waar de vruchtbare gronden voor het rapen liggen. Landbouw en veeteelt zijn dan ook heel belangrijk voor de regio. Het noordelijke deel van Haspengouw is het meest vochtige, met rijke leemgrond en daardoor heel geschikt is voor fruitteelt. Verder ligt de stad ook op de grens met het Hageland, een prachtige heuvelachtige streek met heel wat bezienswaardigheden zoals de abdij van Averbode, de basiliek van Scherpenheuvel en het kasteel van Horst.

Lexicon