Immo in Turnhout

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 september 2012

Een gezellige woonstad bij uitstek

Turnhout besteedt veel aandacht aan de uitdagingen waarmee de stad wordt geconfronteerd. Het woonbeleid focust op de betaalbaarheid, de woonkwaliteit en de mobiliteit. Dat immo in Turnhout populair is blijkt uit het feit dat de vraag naar huizen en appartementen binnen de stadskern toeneemt. Daarbij komt nog dat Turnhout een gezellige stad is met een rijk cultureel leven. Troeven genoeg dus om de vastgoedmarkt te ontdekken.

Immo in Turnhout: de moeite waard

Turnhout is in de eerste plaats een woonstad. De stad doet er alles aan om de betaalbaarheid van de huizen en appartementen te garanderen. Het woonbeleid houdt rekening met de kwaliteit en de kwantiteit van het huidige aanbod. Turnhout wil ook jonge gezinnen blijven aantrekken en daar slaagt het wonderwel in. Het is een stad met de nodige voorzieningen, zowel op het gebied van kinderopvang, onderwijs, ontspanningsmogelijkheden en gastronomie. Redenen genoeg om immo in Turnhout zeker in overweging te nemen.  

Wonen in Unesco-werelderfgoed

Het Begijnhof van Turnhout verdient zeker een vermelding als we het over immo in Turnhout hebben. Het is erkend als Unesco-werelderfgoed en een van de mooiste plekjes om te wonen. Je woont er in een heerlijk rustige omgeving en tegelijkertijd vlak bij het levendige centrum. De woningen worden er in erfpacht gegeven aan al wie interesse heeft. Via verschillende wandel- en fietspaden worden verbindingen gemaakt met de kanaaldijk. Ook met het prestigieuze woonproject ‘Anco-Torens’ trekt Turnhout volop de kaart van aantrekkelijke woonstad. Het gaat om 100 ruime appartementen en 11 lofts langs het kanaal Dessel-Schoten. Het waren vroeger oude industriële pakhuizen waaraan een moderne toets is gegeven. Het resultaat is verbluffend.

Culturele hoofdstad van Vlaanderen

Aan gezellige pleinen is er in de grootste stad in de Kempen geen gebrek. Er wordt veel aandacht besteed aan open en groene ruimte. Het is er dan ook volop genieten van terrasjes en je kan er lekker eten. Verder kan je er – naar goede Vlaamse gewoonte – genieten van heerlijke bieren. Tot slot pronkt Turnhout in 2012 met de titel culturele hoofdstad van Vlaanderen. De Warande, het grootste cultuurcentrum van Vlaanderen, heeft een heel aantrekkend programma in de aanbieding.  

Lexicon