Immo in Veurne

Geschreven door Renaud Chaudoir op 28 september 2012

Wonen op een steenworp van de kust

Veurne is een typische provinciestad en een van de wooncentra aan de Westkust. Een van de grootste troeven van Veurne is de nabijheid van de Belgische kust. Binnen de tien minuten sta je aan de zee en kan je heerlijk uitwaaien op het strand van De Panne of Koksijde. Immo in Veurne is niet alleen aantrekkelijk voor oudere mensen. Ook jonge gezinnen vinden gemakkelijk hun weg naar de Westhoek.   

Immo in Veurne is duurzaam

Leefbaarheid heeft ook te maken met mobiliteit en verkeersveiligheid, twee aspecten waarop het stadsbestuur van Veurne hoog inzet. De stad moet niet alleen vlot bereikbaar zijn, het moet er ook aangenaam en veilig toeven zijn. Een actief woonbeleid ligt daarvan in het verlengde en immo in Veurne is dan ook een blijvend aandachtspunt. Verder is – met het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen – ook duurzaamheid van groot belang.

Aantrekkelijk voor jonge gezinnen

Om de vergrijzing tegen te gaan, neemt het stadsbestuur heel wat initiatieven om immo in Veurne synoniem te maken met een leefbare omgeving voor jongeren en jonge gezinnen. De ambitie bestaat erin om jongeren uit Veurne, die elders gaan studeren, na hun studietijd de omgekeerde richting te laten maken. De stad slaagt erin om een gezonde mix te creëren waardoor de stad een representatieve afspiegeling vormt van de maatschappij en er een bruisende sfeer heerst.

Vlak bij Frankrijk

Veurne grenst ook aan Frankrijk en is daarmee als het ware de poort vanuit West-Vlaanderen richting onze zuiderburen. De stad is gelegen op zo’n 65 km van Calais en de kanaaltunnel en op 90 km van Rijsel. En dat is een niet onbelangrijke factor die de aantrekkelijkheid van de stad in positieve zin beïnvloedt, niet in het minst op het gebied van werkgelegenheid.

Oase van rust in de polderdorpjes

Veurne bestaat uit 11 deelgemeenten. Het is zelf de grootste en telt zo’n 12.000 inwoners. De andere deelgemeenten zijn kleine polderdorpjes die perfect geschikt zijn als je rustig in het groen wilt wonen en toch dicht bij een levendige stad. Ook daar is betaalbaar wonen voor jonge gezinnen een van de speerpunten.

Lexicon