Immo in Vlaams-Brabant

Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 augustus 2012

Wonen in de Vlaamse rand blijft populair

Vlaams-Brabant is zowel qua ligging als op het gebied van wonen een aanrader. Je vindt er huizen in steden maar ook op het platteland, terwijl je in beide gevallen dicht bij de belangrijkste centra blijft. Immo in Vlaams-Brabant is dan ook erg populair wat zijn invloed heeft op de vastgoedprijzen. Maar je krijgt er heel wat voor in de plaats.

Rustig toeven op het platteland

De groene rand rond Brussel is voor de vele mensen die in de regio werken een ideale plaats om te wonen. Zo koppelen ze het nuttige aan het aangename: in alle rust wonen op het platteland en vlakbij huis werken. Tegen het glooiende landschap in het Pajottenland kunnen weinig andere regio’s concurreren. Door de populariteit van de Vlaamse rand, zijn de vastgoedprijzen navenant. Maar het is niet voor niets dat immo in Vlaams-Brabant zo in trek is.

Immo in Vlaams-Brabant: wonen op een boogscheut van Brussel

De nabijheid van Brussel vormt ontegensprekelijk een van de voornaamste troeven van immo in Vlaams-Brabant. Brussel is het centrum van Europa, een kosmopolitische wereldstad die heel belangrijk is voor de werkgelegenheid in Vlaams-Brabant. Bovendien zijn de verbindingen met het openbaar vervoer, van en naar Brussel, uitstekend. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan mobiliteit. En in Brussel valt er altijd wel wat te beleven. Je kan er met volle teugen genieten van de Belgische gastronomie en er zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen.   

Economische troeven in overvloed

Vlaams-Brabant is de werkgelegenheidsmotor van Vlaanderen. Vooral de dienstensector doet het goed: ruim 82 procent van de banen is te vinden in de dienstensector. Van alle Belgische provincies kent Vlaams-Brabant de laagste werkloosheidsgraad. De regio bezit dan ook sterke economische troeven. De nabijheid van Brussel trekt internationale investeerders aan. Als kenniscentrum stimuleert Leuven – met zijn universiteit – innoverende spin-offbedrijven. En de luchthaven van Zaventem is een sterke magneet van jobs.  Wie op zoek is naar immo in Vlaams-Brabant mag dus alvast rekenen op een goede werkgelegenheid in de buurt.

Sport en ontspanning

Immo in Vlaams-Brabant heeft bovendien als troef dat sport- en ontspanningsmogelijkheden er voorhanden zijn. Het fietsennetwerk in de groene gordel biedt eindeloos fietsplezier met veel knooppunten en nieuwe trajecten. Onderweg kan je uitblazen in één van de 120 fietscafés (bijv. in Wemmel of in St Genesius Rode). Het wandelnetwerk Pajottenland is ook het vermelden waard: een ideale manier om deze paradijselijke streek te voet te ontdekken. Verder is er het provinciedomein Huizingen met voor elk wat wils is: een dierenpark, kasteelvijver en een zwembad. Ideaal dus voor een daguitstap. Last but not least: Leuven is een van de belangrijkste kunststeden in Vlaanderen en zeker een bezoek waard. 

Lexicon