Immo in Waregem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 20 november 2012

Een rustige, maar bruisende West-Vlaamse stad

Waregem is een stad in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen, op de as van Kortrijk naar Gent. Waregem ligt aan de rivier de Leie, die de noordwestelijke grens vormt van de gemeente. Waregem telt ruim 36.000 inwoners, en is daarmee de op vier na grootste stad van West-Vlaanderen.

Wat te doen in Waregem?

Waregem is een rustige, maar bruisende West-Vlaamse stad. Wie immo in Waregem koopt, zal zich dus niet snel vervelen en heeft heel wat interessante ontspanningsmogelijkheden binnen handbereik.

 

In Waregem vind je bijvoorbeeld enkele interessante bezienswaardigheden. Denk maar aan het ‘Flanders Field American Cemetery and Memorial’, het enige Amerikaanse militaire kerkhof in België dat dateert uit de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is het Kasteel Casier, net zoals het Kasteel van Potegem zeker een bezoekje waard.

 

Waregem ligt bovendien aan het natuurgebied ‘De Zavelputten’ waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Er zijn ook uitgestippelde wandel- en fietsroutes beschikbaar waarmee je de bezienswaardigheden op eigen tempo kan bezoeken.

 

Ook op gebied van cultuur valt in Waregem heel wat te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een Waregemse toneelvereniging, ‘De Zingende Sterren’, die toneelstukken brengt in het Waregemse dialect. Wargem telt eveneens tal van orkesten en heeft een eigen muziekvereniging. In het cultuurcentrum ‘De Schakel’ kan je het hele jaar door terecht voor cursussen, films en een gevarieerd podiumaanbod.

Immo in Waregem

De immo prijzen in Waregem zijn de laatste jaren met meer dan 20% gestegen. Investeren in immo in Waregem is dan ook zonder twijfel de moeite waard.

 

De stad Waregem heeft een doordacht woonplan uitgewerkt dat gebaseerd is op een grondige analyse van de huidige woonsituatie. Waregem wil met haar woonbeleid een minimum aan leegstaande huizen en maximum aan wooncomfort voor alle inwoners bereiken.

 

Daarom werd de laatste jaren heel wat vastgoed bijgebouwd in Waregem. Onder meer de ‘Residentie Prinsenhof’ is een gloednieuw complex met appartementen en kantoorruimtes. Daarnaast zijn er sociale woningen en appartementen bijgebouwd die wonen in Waregem ook voor gezinnen met minder middelen mogelijk moeten maken. Verder wordt de site Saint-Hubert, het terrein van de vroegere textielfabriek Sofinal, en de oude fabriek Spinning Mills verbouwd, wat honderden extra woongelegenheden zou opleveren in het centrum van Waregem.

 

Lexicon