Immo in Waterloo

Geschreven door Renaud Chaudoir op 20 september 2012

Een kosmopolitische stad met standing

Waterloo is vooral bekend voor de  roemruchte veldslag in 1815 die het definitieve einde van Napoleon inleidde. Ook de Leeuw van Waterloo staat op ons netvlies gebrand. Maar Waterloo is meer dan alleen een rijk verleden. Het is ook een aantrekkelijke stad in het groen waar het aangenaam en rustig wonen is. Het loont dan ook de moeite om immo in Waterloo van naderbij te bekijken.

Immo in Waterloo: luxueuze buitenwijken

Hoewel Waterloo op 15 kilometer van het centrum van Brussel ligt, wordt immo in Waterloo gekenmerkt door veel open ruime en heel grote kavels met vrijstaande huizen. Een bouwgrond van 1.000 m2 is in Waterloo geen uitzondering. De woonomgeving doet wat Amerikaans aan met luxueuze buitenwijken waar het aangenaam wonen is. Het leeuwendeel van de inwoners vestigt zich in de dunbevolkte en uitgestrekte verkavelingen.

Rijhuizen belangrijk voor immo in Waterloo   

 

Immo in Waterloo bestaat verder ook uit rijhuizen en appartementen. Zij vervullen een belangrijke functie in het woonbeleid omdat zij ouderen en gepensioneerden, die kleiner willen gaan wonen, de mogelijkheid bieden om in Waterloo te blijven. Ook mensen uit de lage -en middeninkomensgroepen vinden hun gading in het aanbod van rijhuizen en appartementen. Verder zijn er de voorbije jaren ook regelmatig grote appartementen in het luxesegment op de markt gekomen.

Immo in Waterloo is van hoge kwaliteit

Waterloo begint zich steeds meer als regionaal centrum in Waals-Brabant te profileren. Daardoor wordt immo in Waterloo des te aantrekkelijker. Een groot deel van de inwoners is hoogopgeleid waardoor veel bedrijvigheid richting Waterloo is verhuisd. De woonkwaliteit gaat er dan ook alleen maar op vooruit. Met een grote werkgelegenheid in de directe omgeving is het een complete stad geworden die zich hoe langer hoe meer losrukt van Brussel. Het vormt een woongebied met een concentratie aan winkels, horeca en scholen.

Internationale bedrijven met expats 

Twintig procent van de bevolking in Waterloo is van vreemde origine. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal internationale bedrijven dat zich in en rond Brussel heeft gevestigd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat expats zich in Waterloo vestigen. Dat heeft uiteraard gevolgen voor immo in Waterloo: het is een kosmopolitische gemeente met een grote diversiteit (erg Angelsaksisch georiënteerd). Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er veel internationale scholen in Waterloo zijn gevestigd.
 

Lexicon