Immo in Zomergem: betaalbaar wonen in het idyllische Meetjesland!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 juli 2014

Goed wonen is méér dan betaalbaar wonen. Factoren zoals bereikbaarheid, comfort en levenskwaliteit zijn minstens even belangrijk. Maar waar vind je vandaag de dag nog een woning die op alle criteria even goed scoort? Het antwoord op die vraag zit verscholen in Meetjesland, en meer bepaald in Zomergem. Deze Oost-Vlaamse gemeente heeft alles in huis om van je woonproject een droomproject te maken. Ontdek hier alle troeven van immo in Zomergem!

 

Immo in Zomergem, dat is wonen in het groen

Zomergem is een charmante gemeente die amper 8.000 inwoners telt. Ze staat dan ook garant voor rust en gezelligheid. Maar verwar die kalmte niet met verveling. Zomergem bruist van het leven en is ook nog eens omgeven door prachtige natuur. We zijn hier namelijk te midden van het Meetjesland. Deze idyllische regio tussen Gent en Brugge spreekt elke natuurliefhebber tot de verbeelding. Je vindt er kreken, polders, bossen en kanalen waarlangs het heerlijk fietsen of wandelen is. Ideaal om tot rust te komen na een slopende werkweek! Immo in Zomergem staat dan ook garant voor een woonomgeving waar stress en sleur smelten als sneeuw voor de zon.

Prima ligging zonder toegevingen

Het grote voordeel van Zomergem is dat de rust en natuurpracht niet gelijkstaan aan onbereikbaarheid. Integendeel, Zomergem ligt op amper 15 kilometer van Gent en ook Brussel en Antwerpen bevinden zich op minder dan een uurtje rijden. Ideaal voor pendelaars of liefhebbers van grootstedelijke geneugten zoals opera, theater of musea. En dat is net het leuke: je kunt perfect genieten van een dagje shoppen of cultuur en een halfuur later thuiskomen in idyllisch decor. Het beste van twee werelden!

Wonen in Zomergem: geen voorrecht voor de happy few

Wie overweegt om vastgoed te kopen in Zomergem, heeft de keuze uit een bijzonder divers aanbod. Van alleenstaande villa’s tot gezellige rijhuizen en startersappartementen… Je hebt er alles. Op die manier vindt iedereen zijn gading, grote én kleine budgetten. De gemiddelde woningprijs ligt er rond de 229.000 euro, maar uiteraard hangt veel af van het type vastgoed. De rode draad? Een prima prijs-kwaliteitverhouding!

 

Op zoek naar immo in Zomergem? Neem alvast een kijkje in ons gevarieerde woningaanbod!

 

Lexicon