Immo Ingelmunster

Immo Ingelmunster

Geschreven door Renaud Chaudoir op 7 oktober 2016

Ingelmunster: wonen in de Brigandsgemeente

Tuk op het West-Vlaamse groen? Dan is Ingelmunster in het arrondissement Roeselare misschien wel de geknipte woonplaats voor jou. In de gemeente vind je bossen, het kanaal, de Mandelvallei en een aantal beschermde landschappen. De Brigandsgemeente staat ook bekend om zijn Kasteelpark en -bier. Een blik op de immo in Ingelmunster.

Immo Ingelmunster

Kasteel als symbool

Wie aan Ingelmunster denkt, denkt allereerst aan het kasteel met het bijhorende Kasteelpark. Dit vormt de rode draad doorheen de geschiedenis van de gemeente. Het was Robrecht De Fries, graaf van Vlaanderen, die de burcht omstreeks 1075 liet optrekken op de ruïnes van een Engels klooster.

Vandaag is het kasteel van Ingelmunster eigendom van de familie Van Honsebrouck. Bij bierkenners doet deze naam ongetwijfeld een belletje rinkelen. Deze familie bezit namelijk een gelijknamige brouwerij, die bekend is van bieren als Brigand, Premium Kriek en uiteraard Kasteelbier.

Bereikbaarheid

Ingelmunster ligt langs de N50, de baan van Kortrijk naar Brugge. Daarnaast kun je Ingelmunster ook makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Zo heb je twee treinen per uur naar Brugge én naar Kortrijk. Ook zijn er divere buslijnen naar naburige gemeentes die Ingelmunster doorkruisen.

Immo in Ingelmunster

Speel je met de gedachte om te verhuizen naar Ingelmunster? Dan ben je ongetwijfeld geïnteresseerd in deze wetenswaardigheden over de gemeente.

  • Ingelmunster heeft géén deelgemeenten. Het dorp is ontstaan ten noorden van de Mandel, maar tegenwoordig bestaat het centrum uit twee duidelijk gescheiden delen ten noorden en ten zuiden van de rivier.
  • De gemeente is slechts 16,16 vierkante kilometer groot. 63,7 procent van die oppervlakte is onbebouwd.
  • Ingelmunster telt 10.789 inwoners, wat vrij veel is voor zo’n kleine gemeente.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van de ‘Brigands’ bedraagt 15.620 euro. De werkloosheidsgraad ligt op slechts 4,20 procent.
  • Voor een gewoon woonhuis in Ingelmunster betaal je gemiddeld 204.772 euro.
  • Een stuk bouwgrond gaat dan weer van de hand voor gemiddeld 124 euro per vierkante meter. In vergelijking met de buurgemeenten is dat erg goedkoop.

Ben je op zoek naar vastgoed in Ingelmunster? Bekijk dan zeker eens ons aanbod.

Lexicon