Kaprijke: wonen te midden van het Meetjesland

Geschreven door Renaud Chaudoir op 3 juli 2014

In de provincie Oost-Vlaanderen treffen we Kaprijke aan: een rustige gemeente met een agrarisch karakter. Dit dorp is gelegen in het bekende Meetjesland dat bekendstaat om de prachtige natuur. Voor wie houdt van wonen in een landelijke omgeving is Kaprijke de ideale locatie. 

 

Wonen in Kaprijke: ligging, inwoners en troeven

Kaprijke is een kleine gemeente die slechts iets meer dan 6000 inwoners telt. Dat wil zeggen dat er betrekkelijk weinig bebouwing is in vergelijking met elders in Vlaanderen, waardoor er veel plaats overblijft voor natuur- en landbouwgebied. Perfect dus voor wie de rust wil opzoeken.

 

In de jaren ’70 fuseerde Kaprijke met het aangrenzende Lembeke, waardoor er een gemeente met twee kernen ontstond. Zelfs al woon je in de landelijkste delen van de gemeente, je bent nooit ver weg van één van beide centra met winkels, horecagelegenheden en diensten.

 

Ook al is Kaprijke een landelijke gemeente, je blijft toch verbonden met de rest van het land dankzij de snelweg E34 die dwars doorheen de gemeente loopt. Zo sta je op amper een halfuurtje in het centrum van Gent en ook Brugge is niet ver weg.

Wandelen en fietsen in het Meetjesland

Wie van natuur houdt, komt in Kaprijke zeker aan zijn trekken. De gemeente ligt namelijk in het Meetjesland, bekend om zijn mooie natuur. Lange wandelingen en fietstochten in de vrije natuur hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen uit het hele land. Wie in Kaprijke woont, vertrekt gewoon vanaf de voordeur! Het Meetjesland is onder andere geroemd om zijn krekengebied. Op het grondgebied van Kaprijke vind je ook de indrukwekkende Lembeekse bossen.

Immo in Kaprijke

Wonen in Kaprijke is erg betaalbaar. Dat komt door de ligging, die niet centraal is, maar wel heel rustig. De immoprijzen vallen dus best mee. Zo koop je al een huis in Kaprijke voor gemiddeld 195.478 euro. Heel wat lager dus dan het Vlaamse gemiddelde van 212.265 euro. Een appartement in het centrum van deze leuke gemeente wisselt van eigenaar voor ongeveer 190.000 euro. Buiten de dorpskern van Kaprijke vind je heel wat prachtige villa’s op grote stukken landgoed. De gemiddelde villa kost hier 417.000 euro, maar daar krijg je wel heel voor in de plaats!

 

Lexicon