Immo Knokke-Heist

Immo Knokke

Geschreven door Renaud Chaudoir op 12 augustus 2016

5 onverwachte weetjes over vastgoed in Knokke-Heist

Knokke, dat is exclusief genieten aan zee. Maar Knokke-Heist heeft nog veel meer te bieden. Lees hier welke troeven deze kustgemeente nog meer heeft op het vlak van immo en wonen.

Immo Knokke-Heist

1. Het Zwin ziet er niet uit zoals je het je herinnert …

De kans is groot dat je als kind of tiener met je klasgenootjes een bezoek hebt gebracht aan Het Zwin, een groot natuurgebied bij de Nederlandse grens. De laatste jaren kreeg het natuurgebied – bekend als een paradijs voor watervogels – echter een grondige makeover. Op 10 juni 2016 heropende het nieuwe Zwin, compleet met onthaalcentrum, duinen, polders, wandel- en fietspaden, uitkijkpunten, watervogels en grazend vee. Ga ook een kijkje nemen!

2. Leopold Lippens draagt al 37 jaar de sjerp in Knokke-Heist

Knokke-Heist wordt vaak in een adem genoemd met zijn burgemeester, de graaf Leopold Lippens. De excentrieke politicus is al sinds 1979 burgemeester. Een hele prestatie, maar nog niet lang genoeg om de langstzittende burgemeester van het land te zijn. Die eer is weggelegd voor Jozef Browaeys, burgervader van Horebeke.

3. Meer dan alleen Knokke en Heist

Knokke-Heist telt vier deelgemeenten: Knokke in het noordoosten, Westkapelle in het zuidoosten, Ramskapelle in het zuidwesten en Heist in het noordwesten. In het piepkleine Rampskapelle wonen niet meer dan 800 mensen, terwijl Knokke – inclusief de chique buurt Het Zoute – wel 16.000 inwoners telt.

4. Immo Knokke: niet noodzakelijk astronomisch duur

Van De Panne tot Knokke: vastgoed aan zee is altijd behoorlijk prijzig. Toch spant Knokke-Heist de kroon. Een huis kost gemiddeld 316.000 euro, terwijl je voor een appartement een schrikwekkend hoge 477.000 euro moet neertellen. Niet onbelangrijk: ook binnen de gemeentegrenzen zijn er grote prijsverschillen. Voor een villa in de duinen van Het Zoute betaal je uiteraard veel meer dan voor een appartementje in Heist of een huisje in de polders.

5. Bereikbaar met de trein

Knokke-Heist is met de buitenwereld verbonden door de spoorlijn Knokke-Brugge. Er zijn haltes in Knokke, Duinbergen en Heist. De kusttram rijdt van aan het station van Knokke richting Zeebrugge en laat je toe om een bezoekje te brengen aan Blankenberge, De Haan, Bredene, Oostende, …

Ontdek alle immo in Knokke.

Lexicon