Linter: heerlijk wonen in het groene Hageland

Immo Linter

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 januari 2018

Heerlijk wonen in het groene Hageland

Wie dichtbij het groen wil wonen, kan daarvoor terecht in Linter. Deze Vlaams-Brabantse gemeente ligt in het zuidelijke deel van het Hageland, bekend om zijn fruitboomgaarden en fietsroutes. Ze heeft met andere woorden flink wat troeven in huis om plattelandsliefhebbers te bekoren. Een overzicht.

Linter: heerlijk wonen in het groene Hageland

Wandel- en fietsparadijs

Zodra de eerste bloesems aan de bomen verschijnen, gaat het toeristische seizoen in de fruitstreek van start en zakken tal van wandelaars en fietsers af naar Linter en omstreken om er te genieten van het natuurschoon. En de rust, uiteraard. Wandelen of fietsen langs de uitgestrekte fruitboomgaarden op speciaal daarvoor aangelegde paden is de ultieme manier om even te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. En wanneer je ervoor kiest om te wonen in Linter, kun je daar zelfs elke dag van genieten – mits je er tijd voor maakt natuurlijk.

Wonen in Linter

Je zult tijd te kort komen om alles te ontdekken wat de gemeente Linter jou als nieuwbakken inwoner te bieden heeft. Er wordt permanent geïnvesteerd in tal van initiatieven om de gemeente leefbaar te houden en groen wonen te stimuleren. Landschapsprojecten bijvoorbeeld, die focussen op knotbomen, waterpoelen, hagen, hoogstamfruitbomen en zelfs een insectenhotel. Maar er zijn ook culturele activiteiten en een bloeiende erfgoedwerking. Die laatste onderhoudt bijvoorbeeld kleine historische bouwwerken in de streek (zoals kapelletjes, grenspalen en kasseiwegen) met aandacht voor hun authenticiteit.  

Linter, veelvoud van deelgemeenten

Linter bestaat uit maar liefst zeven deelgemeenten (Drieslinter, Melkwezer, Neerhespen, Neerlinter, Orsmaal-Gussenhoven, Overhespen en Wommersom) en er wonen zo’n 7.259 mensen. Ideaal dus voor wie op zoek is naar kleinschaligheid en een fijne, dorpse sfeer te midden van een landelijke omgeving. Bovendien zijn steden als Sint-Truiden, Tienen en Leuven niet ver weg en kun je dus, wanneer je daar behoefte aan hebt, ook eens de drukte van een stadscentrum opzoeken.

Lexicon