Wonen in Lokeren

Immo Lokeren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 7 augustus 2017

‘Fel naturel’ wonen tussen Gent en Sint-Niklaas

Wie aan Lokeren denkt, denkt in de eerste plaats misschien aan paardenworsten en aan de Lokerse Feesten, maar deze Oost-Vlaamse stad met ruim 41.000 inwoners heeft zoveel meer te bieden. Voor wie op zoek is naar een woning in een goed gelegen provinciestad met voldoende groen in de omgeving, loont het zeker de moeite om een blik te werpen op het immo-aanbod in Lokeren

Wonen in Lokeren

De troeven van Lokeren

Lokeren is een goed uitgeruste middelgrote stad. Je vindt er niet alleen industrieparken en een waaier aan kleine en grote winkels, maar ook een cultureel centrum, sportaccommodaties, kunstgalerijen en een museum. In de onmiddellijke omgeving van het centrum zijn er mooie natuurgebieden zoals het Molsbroek, De Buylaers en de Moervaartmeersen. Het stadsbestuur promoot Lokeren dan ook met de slogan ‘Fel naturel’.

Jaarlijks zijn er in Lokeren tal van evenementen. Daarnaast draagt ook de eerste-klassevoetbalclub Sporting Lokeren bij aan de bekendheid van de stad in heel België. Liefhebbers van dialecten halen dan weer hun hartje op aan het Lokers, een sappig grensdialect dat de westelijke Oost-Vlaamse klanken combineert met verbrabantste Wase klanken.

De bereikbaarheid

Lokeren ligt vlak aan de E17, waardoor Gent en Antwerpen goed bereikbaar zijn met de wagen. Naar Sint-Niklaas en Dendermonde zijn er verbindingswegen.

Ook met de trein raak je makkelijk in Lokeren. Vanuit Gent is het zo’n twintig minuten sporen en vanuit Antwerpen een halfuurtje.

Immo Lokeren: de vastgoedprijzen

Nog goed nieuws: wonen in Lokeren is verrassend betaalbaar. Je moet rekening houden met deze gemiddelde prijzen:

Lexicon