Natuurreservaat het Molsbroek in Lokeren

Immo Lokeren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 juli 2016

(On)verwachte troeven

Lokeren is een stad met zo’n 40.000 inwoners aan de rand van het Waasland in Oost-Vlaanderen. Je kent Lokeren misschien van de eersteklassevoetbalclub, de Lokerse Feesten of de paardenworsten, maar wist je ook dat de stad enkele mooie troeven kan voorleggen op het vlak van immobiliën?

Natuurreservaat het Molsbroek in Lokeren

Werkgelegenheid en centrale ligging

Lokeren is dan wel geen grote stad, ze heeft een gevarieerde economische en sociaal-culturele infrastructuur. Er zijn verschillende grote industrieparken en winkelcentra die een goeie werkgelegenheid bieden. Dankzij het cultuurcentrum, de sportfaciliteiten en het openbaar zwembad is er altijd wat te doen in Lokeren. Tijdens de maand augustus genieten de Lokeraars volop van hun eigen stadsfeesten: de Lokerse Feesten, met festiviteiten op de pleinen in het centrum.

Ook wie in Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen of Brussel werkt, of zijn vertier liever in die steden zoekt, zit goed in Lokeren. De stad ligt aan de E17, op een halfuur rijden van zowel Gent als Antwerpen. Verder zijn er verbindingswegen richting Waasmunster, Zele, Dendermonde en Lochristi. Ook met de IC-trein raak je vanuit Lokeren vlot op je bestemming.

Landelijke buitenwijken en groenzones

Lokeren is een compacte stad met een mooi, historisch centrum. Daarbuiten liggen enkele gehuchten en buitenwijken waar het landelijk en rustig wonen is, zoals Eksaarde, Doorselaar, Heiende, Everslaar, Oudenbos en het idyllische Daknam. Langs de Durme, die als een groene ader door de gemeente loopt, kun je aangenaam wandelen en fietsen. Zelfs in het stadscentrum is er veel groen, zoals het Stedelijk Bospark, de Buylaers en het erkende natuurreservaat Molsbroek, een waardevol pareltje en een van de oudste natuurreservaten in de streek. Wist je trouwens dat vzw Durme, samen met Natuurpunt en Limburgs Landschap een van de drie beheersorganisaties in Vlaanderen, gevestigd is in Lokeren? De slogan van de stad is niet voor niets ‘Fel Naturel’.

Immo in Lokeren

Wonen in Lokeren is goedkoper dan in Gent of Antwerpen en bevindt zich in dezelfde prijscategorie als Sint-Niklaas. De gemiddelde huizenprijs bedraagt zo’n 195.000 euro, terwijl een koopappartement je gemiddeld 211.500 euro kost.

Lexicon