immo Maarkedal

Maarkedal, genieten van adembenemende landschappen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 22 september 2014

Natuur op z’n mooist

Maarkedal, de naam van deze Oost-Vlaamse gemeente verwijst naar de Maarkebeek die door het grondgebied stroomt. Maarkedal bevat vier deelgemeenten: Erikhove, Maarke-Kerkem, Nukerke en Schorisse. De gemeente bevindt zich op 35 kilometer van Gent en ligt net aan de taalgrens. Deze heuvelachtige plaats wordt wel eens de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. 

immo MaarkedalDe prachtige, heuvelachtige landschappen zijn een perfect kader voor natuurliefhebbers. De gemeente is bovendien een waar paradijs voor fietsers en wandelaars. Je kan er genieten van de vele vergezichten, landelijke wegen, velden en beekjes. De vele hellingen, kasseistroken en landelijke wegen zijn de ideale uitvalsbasis voor mooie fietsroutes. Ook de Ronde Van Vlaanderen passeert er elk jaar.

Ontdek ook de cultuur in Maarkedal

Naast de uitgestrekte natuur heeft Maarkedal ook op cultureel vlak veel te bieden. Je kan een bezoek brengen aan de vele molens, hoeves en kerken die een beeld geven van de geschiedenis van de gemeente. Zo is onder andere de Sint-Vincentiuskapel uit de 12e eeuw zeker een bezoek waard. Deze kerk is een geklasseerd monument. Bovendien worden ook volksfeesten en tradities nog steeds in stand gehouden. Ruiterommegangen en vaste kermisdagen staan elk jaar op de agenda. De tientallen verengigingen organiseren trouwens jaarlijks heel wat evenementen.

 

Nog een weetje: de overleden schrijver Hugo Claus is een bekende Maarkedaller. Ook de naamgever van de Vlaamse Ardennen, Omer Wattez, is in Maarkedal geboren.

Immo in Maarkedal

Hou je van de Vlaamse Ardennen en prachtige landschappen? Dan is Maarkedal misschien wel de perfecte woonplaats voor jou. In 2013 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning €214.068, net iets boven het gemiddelde in Vlaanderen dat op €212.265 ligt. De fantastische landschappen en rustige omgeving zitten daar waarschijnlijk voor iets tussen. Nochtans zijn er ook woningen beschikbaar aan lagere prijzen.

 

Lexicon