Immo Maldegem: in het hart van het Meetjesland

Immo Maldegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 8 juli 2016

Natuurlijk, dorps en gezellig

Wil je graag landelijk en groen wonen? En is het belangrijk voor jou dat zowel Brugge en Gent goed bereikbaar zijn vanuit je (toekomstige) woonplaats? Dan is een huis of appartement in het Meetjesland precies wat je nodig hebt! In de uitgestrekte gemeente Maldegem, bijvoorbeeld, vind je heel wat aantrekkelijke immo voor starters, gezinnen en alleenstaanden.

Immo Maldegem: in het hart van het Meetjesland

Kennismaken met Maldegem

Maldegem is de meest noordwestelijke gemeente van de provincie Oost-Vlaanderen. Ze grenst in het noorden aan de Nederlandse gemeente Sluis, in het oosten aan Sint-Laureins, Eeklo en Zomergem, in het zuiden aan Knesselare en in het westen aan de West-Vlaamse gemeenten Beernem en Damme. Centraal in het grondgebied ligt Maldegem zelf. Andere deelgemeenten zijn Adegem en het kleine Middelburg, tegen de Nederlandse grens.

In 2014 waren er 23.263 Maldegemnaars. De gemeente levert inspanningen om mensen van alle leeftijdscategorieën aan te trekken en streeft een gezonde sociale mix na, waardoor het aangenaam wonen is in Maldegem.

Maldegem wordt van oost naar west doorkruist door de N9 en de N49/E34 (‘de Expresweg’). De N410 verbindt het dorpscentrum met Nederland terwijl de N44 de link legt met de E40 in Aalter. Het centrum van Gent bevindt zich op nog geen 30 kilometer van Maldegem, terwijl Brugge amper 19 kilometer verwijderd is en bovendien goed bereikbaar is met De Lijn.

Meetjesland

Maldegem ligt pal in het Meetjesland. De streek wordt gekenmerkt door veel open ruimte, uitgestrekte bossen en tientallen kreken en kanalen. Het Meetjesland is een uitmuntend fietsgebied en een aangename regio om je te settelen.

Prijzen van immo Maldegem

Dit zijn de gemiddelde huizenprijzen voor immobiliën in Maldegem:

  • 183 euro per vierkante meter bouwgrond
  • 170.395 euro voor een appartement of studio
  • 195.701 euro voor een woonhuis
  • 325.914 euro voor een villa, bungalow of landhuis

Daarmee is Maldegem een van de meest voordelige plaatsen om vastgoed te kopen in Oost- en West-Vlaanderen.

Lexicon