Immo Meulebeke

Meulebeke: wonen temidden van weiden en landerijen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 24 september 2014

Wonen in Meulebeke

Ben je op zoek naar een nieuwe of eerste stek? En ben je helemaal verknocht aan West-Vlaanderen en de West-Vlaamse gastvrijheid? Dan is wonen in Meulebeke zonder twijfel helemaal je ding! Het gezellige plaatsje in het arrondissement Tielt telt ongeveer 11.000 inwoners en biedt nog heel wat betaalbare mogelijkheden voor huizenjagers. Waarom Meulebeke echt wel de moeite waard is, lees je hieronder!

Immo Meulebeke

Wat valt er zoal te beleven in Meulebeke?

Meulebeke is een erg gezellige en rustige gemeente, waar desondanks heel wat te beleven valt. Wie houdt van historische gebouwen, zal ongetwijfeld verliefd worden op Kasteel Ter Borcht, in lang vervlogen tijden de verblijfplaats van de Heer van Meulebeke. Ook de voormalige Brouwerij Vondel, die 15 jaar geleden werd heringericht als bibliotheek, is zeker de moeite waard, net zoals de stenen Herentmolen - sinds 1946 een beschermd monument - in de wijk Marialoop. Wie houdt van een goed feestje, reserveert best al het eerste weekend van juli. Dan vinden in Meulebeke de gemeentelijke Berensfeesten plaats. Ambiance gegarandeerd!

 

Verder telt Meulebeke ook vijf bewegwijzerde wandelroutes, twee eigen fietsroutes en zelfs een mountainbike route. Wandelaars en fietsers kunnen zich er dus volledig uitleven! Meulebeke maakt trouwens ook deel uit van het fietsnetwerk in West-Vlaanderen, waardoor je ook over een heel pak uitgebreidere routes kunt beschikken.

Meulebeke: uitstekend gelegen

Ook de ligging van Meulebeke is zeker gunstig te noemen. De rustige gemeente grenst onder meer aan het historische Ingelmunster, Ardooie, Pittem en Emelgem, en kan ook perfect dienen als uitvalsbasis naar onder meer Tielt en Kortrijk, waar je heel eenvoudig met de bus naartoe kan. De nabijheid van de E17 maakt dan weer de rest van Vlaanderen toegankelijk.

Immo in Meulebeke

Lijkt wonen in Meulebeke je wel wat? Dan moeten we het natuurlijk nog over de huizenprijzen hebben. Ook die vallen erg gunstig uit: een huis kost je er gemiddeld € 164.000, wat heel wat lager is dan zowel het Belgische als het Vlaamse gemiddelde. Komen we je binnenkort tegen in Meulebeke?

 

Lexicon