Immo Middelkerke: wonen in een bruisende en kindvriendelijke kustgemeente

Immo Middelkerke

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 september 2017

Wonen in een bruisende en kindvriendelijke kustgemeente

De gemeente Middelkerke is gelegen aan de Vlaamse kust en in de polders. De 19.000 inwoners genieten van vele bezienswaardigheden en topevenementen. Wil je deel van hen uitmaken? Lees dan snel verder over het immo-aanbod in Middelkerke.

Immo Middelkerke: wonen in een bruisende en kindvriendelijke kustgemeente

‘Middelkerca’

Waarschijnlijk ontstond Middelkerke in de tweede helft van de twaalfde eeuw als een kerkje en gehucht in de buurt van een grote boerderij. De eerste verwijzing naar ‘Middelkerca’ dateert uit 1218. Lange tijd is Middelkerke een klein landbouwdorp gebleven, met schapenteelt en tuinbouw. Die situatie veranderde toen in de negentiende eeuw de eerste toeristen op het strand verschenen. In 1876 stichtte een groep investeerders namelijk de badplaats Middelkerke met de eerste hotels en villa’s.

Wonen in Middelkerke

Middelkerke biedt heel wat troeven aan kinderen en jonge gezinnen. In 2016 kreeg de kustgemeente  het label ‘kindvriendelijke gemeente’ van minister van Jeugd Sven Gatz. Het is er aangenaam en rustig wonen, niet overbevolkt, en van zee en strand sta je zo in de groene polders. Bovendien is er heel wat te beleven, dankzij de vele attracties en evenementen. Sportliefhebbers kunnen er hun hart ophalen aan watersport, fietsen en wandelen. Daarnaast kom je in het straatbeeld overal stripfiguren tegen, want Middelkerke is dé stripgemeente van de kust.

Met de auto is Middelkerke gemakkelijk te bereiken via de E40. Een treinverbinding heeft de gemeente dan weer niet. Treinreizigers zullen Middelkerke dus via buurgemeente Oostende moeten bezoeken. Vanaf daar zijn er wel tram- en busverbindingen. Sowieso kun je vanuit alle kustgemeentes vlot de kusttram nemen richting Middelkerke.

Immo Middelkerke: de vastgoedprijzen

Middelkerke heeft een divers aanbod aan woonhuizen, appartementen en villa’s. Ook voor een tweede verblijf is deze gemeente een ideale bestemming. Goed nieuws voor de mensen die hier vastgoed willen aankopen: de gemiddelde vastgoedprijs ligt in geen enkele kustgemeente lager dan in Middelkerke:

Lexicon