Immo Ninove: wonen in een stad op mensenmaat

Immo Ninove

Geschreven door Renaud Chaudoir op 27 november 2017

Wonen in een stad op mensenmaat

Ninove is een relatief kleine stad in de prachtige Denderstreek. De 38.000 Ninovieters genieten van een groene en heuvelachtige omgeving op slechts veertig minuten rijden van de hoofdstad. Een prima plek om te wonen dus!

Immo Ninove: wonen in een stad op mensenmaat

‘Neonifus’

In de negende eeuw werd Ninove nog ‘Neonifius’ genoemd. Later evolueerde dat naar ‘Ninive’ en ‘Nineve’. Het is niet helemaal duidelijk of de naam Frankisch dan wel Romaans is, maar wel weten we dat ze ‘nieuw weiland’ betekent.

Ninove begon als een klein landbouwdorp op een handelsroute tussen Vlaanderen en Brabant, waardoor het vanaf de elfde eeuw kon uitgroeien tot een stad. Ninove heeft enkele eeuwen sterk geleden onder politieke en godsdienstige oorlogen, en nadien een economische crisis toen de textielindustrie in verval raakte. In de negentiende eeuw werd Ninove echter geïndustrialiseerd en zo werd de stad het centrum van de Vlaamse luciferindustrie.

Wonen in Ninove: vlakbij Aalst en Brussel

Tegenwoordig is Ninove een aantrekkelijk centrum voor allerlei commerciële, recreatieve en economische bedrijvigheid. De stad kent de laatste jaren talrijke vernieuwingen, zoals een nieuw winkelcentrum, nieuwe sport- en culturele faciliteiten en vele residentiële appartementsgebouwen.

Niet alleen op het vlak van carnaval concurreert Ninove dus met Aalst, en het is de ideale woonplek voor mensen die voor hun werk naar Brussel moeten. De stad is namelijk rechtstreeks verbonden met Dilbeek en de hoofdstad via de N8. Bovendien heeft Ninove een eigen station op de lijn tussen Denderleeuw en Schaarbeek. Ook kleinere steden als Halle, Geraardsbergen en Zottegem zijn makkelijk vanuit Ninove te bereiken.

Immo Ninove: de vastgoedprijzen

Op zoek naar een huis of appartement in Ninove? Dan ben je vast benieuwd naar de gemiddelde vastgoedprijzen:

Lexicon