Oostkamp

Immo Oostkamp

Geschreven door Renaud Chaudoir op 19 augustus 2016

Sla je tenten op in Oostkamp

Je hart verpand aan West-Vlaanderen en meer bepaald aan de streek rond Brugge? Dan is Oostkamp misschien wel de perfecte woonplaats voor jou. Ben je actief op zoek naar immo in Oostkamp? We vertellen je graag wat je in deze gemeente zoal kunt verwachten.

Oostkamp

Oostkamp in een notendop

In tegenstelling tot wat je zou denken heeft de naam Oostkamp niets te maken met een windrichting. Oostkamp komt van het woord ‘orscamp’, wat ‘paardenplaats’ betekent. In het oude woord ‘ors’ herken je trouwens het Engelse ‘horse’.

Oostkamp telt vier deelgemeenten: Hertsberge, Ruddervoorde, Waardamme en Oostkamp zelf. Daarnaast zijn er ook nog enkele kleinere kernen, gehuchten en uitlopers: Moerbrugge, Steenbrugge en Baliebrugge. Hadden we al gezegd dat Oostkamp in de buurt van Brugge ligt?

Immo in Oostkamp:

Als je van plan bent om je in Oostkamp te vestigen, zullen deze cijfers je zeker interesseren:

  • Oostkamp telt 23.024 inwoners.
  • De gemeente is 79,65 vierkante kilometer groot. Daarvan is maar liefst 78,35 procent onbebouwd. Een waar paradijs voor liefhebbers van vergezichten dus.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een Oostkampenaar is 17.316 euro. De werkloosheidsgraad ligt op 4 procent.
  • Bouwgrond kost in Oostkamp gemiddeld 215 euro per vierkante meter. De gemiddelde verkoopprijs voor een gewoon woonhuis in de gemeente bedraagt 234.510 euro.

Geen gebrek aan kastelen

Hou je van kastelen? Dan zit je goed in Oostkamp. De gemeente telt namelijk een twintigtal imposante kastelen en herenhuizen. In veel gevallen gaat het om zomerverblijven van de Brugse adel. De kastelen zijn niet te bezoeken, maar vormen wel mooie blikvangers in het landschap.

Ook bierliefhebbers komen in Oostkamp trouwens aan hun trekken. Sinds 2004 heeft de gemeente haar eigen gerstenat: Wittoen, genoemd naar de 15de-eeuwse Oostkampse ridder en burgemeester Jan Wittoen. Deze tripel wordt op smaak gebracht met diverse kruiden, als herinnering aan de lokale bieren uit de middeleeuwen.

Lexicon