immo Sint-Lambrechts-Woluwe

Immo Sint-Lambrechts-Woluwe

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 september 2017

Aangename, groene en residentiële woonomgeving

Sint-Lambrechts-Woluwe ligt in het oosten van de Brusselse agglomeratie en telt ruim 54.000 inwoners. Wist je dat de bedenker van Kuifje nog in deze gemeente heeft gewoond? Wie graag in zijn voetsporen treedt, kan hier alvast een blik werpen op het immo-aanbod.

immo Sint-Lambrechts-Woluwe

Van landbouw tot verstedelijking

De gemeente dankt haar naam aan de beschermheilige Lambertus van Maastricht en het riviertje de Woluwe. Al sinds de twaalfde eeuw is er sprake van het dorp Woluwe, dus het verrast ook niet dat er zich enkele middeleeuwse bezienswaardigheden in deze gemeente bevinden, zoals de neoromaanse Sint-Lambertuskerk en de gotische bedevaartkapel van Lenneke Mare. De regio was lange tijd gefocust op landbouw, maar in de negentiende eeuw groeide de bevolking snel en werd de verstedelijking voelbaar. Zo werd de gemeente in de stad geïntegreerd en nu is het een welvarende en residentiële wijk die vaak vergeleken wordt met Ukkel.

Wonen in Sint-Lambrechts-Woluwe

Sint-Lambrechts-Woluwe wordt doorkruist door de bekendste verkeersaders van Brussel. De gemeente is bovendien verbonden met de rest van Brussel via metro, bus en tram. Huizen worden afgewisseld met stukjes groen, de universiteitsgebouwen van de Université catholique de Louvain, talrijke bedrijfszetels en administratieve centra. Je vindt er eveneens een aantal winkelcentra, zoals het Woluwe Shopping Center, en een aantal parken, zoals het Bronnenpark en het Roodebeekpark. Inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe genieten dus van een ruime woonomgeving met tal van voorzieningen die toch vlot verbonden is met de hoofdstad.

Immo Sint-Lambrechts-Woluwe: de vastgoedprijzen

Sint-Lambrechts-Woluwe is een van de duurdere Brusselse gemeentes. Voor bouwgrond is het de duurste gemeente van allemaal en voor gewone woonhuizen zijn alleen Elsene en Sint-Pieters-Woluwe duurder. Wat appartementen betreft, belandt Sint-Lambrechts-Woluwe op plaats zes van de negentien. Je moet er dus wel wat geld voor overhebben om in Sint-Lambrechts-Woluwe te wonen:

  • Voor een gewoon woonhuis betaal je gemiddeld 461.846 euro.
  • Een appartement kost je gemiddeld 270.992 euro.
  • Aan een villa ben je sowieso meer dan 600.000 euro kwijt.
  • Een stuk bouwgrond heb je voor gemiddeld 1.201,61 euro per m².

Lexicon