Zedelgem

Immo Zedelgem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 24 augustus 2016

Zedelgem: landelijk wonen tussen Brugge en Torhout

Heb je West-Vlaanderen in je hart gesloten? Spreekt de streek tussen Brugge en Torhout je aan, maar vind je beide steden je iets te druk? Dan is Zedelgem misschien wel de ideale plek om je te settelen. We vertellen je graag wat je mag verwachten van immo in Zeldelgem.

Zedelgem

Het ontstaan van Zedelgem

De oudste vermeldingen van de naam ‘Zedelgem’ dateren uit 1089. Op de kern Sint-Elooi waren toen een aantal werkhuizen gevestigd die aan de basis lagen van de metaalnijverheid in de gemeente. Het bekendste voorbeeld van die industrie zijn de fabrieken van de familie Claeys. Die produceerden onder meer de fietsen en motorfietsen van het merk Flandria. Sinds de jaren 60 is Claeys onderdeel van New Holland, dat internationale faam vergaarde als producent van maaidorsers.

Ook vandaag is de metaalnijverheid nog erg belangrijk voor Zedelgem. Het is de grootste industriële werkgever in de streek rond Brugge.

Ligging en bereikbaarheid

Behalve Zedelgem zelf behoren ook Aartrijke, Veldegem en Loppem tot de fusiegemeente. Op het grondgebied van de hoofdgemeente Zedelgem vinden we ook nog het gehucht De Leeuw.

Zedelgem is vlot bereikbaar via de E304 en de N32. Ook met het openbaar vervoer kun je er makkelijk raken. Om het halfuur rijdt er een rechtstreekse trein naar Brugge en naar Kortrijk.

Immo in Zedelgem

Als je van plan bent om je in Zedelgem te vestigen, zullen deze cijfers je zeker interesseren:

  • Zedelgem telt 22.299 inwoners.
  • De gemeente is 60,34 vierkante kilometer groot. Daarvan is 76,81 procent onbebouwd. Goed nieuws voor wie van vergezichten houdt dus.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een inwoner van Zedelgem is 16.798 euro. De werkloosheidsgraad ligt op 3,71 procent.
  • Bouwgrond kost in Zedelgem gemiddeld 121 euro per vierkante meter. De gemiddelde verkoopprijs voor een gewoon woonhuis in de gemeente bedraagt 236.322 euro. In vergelijking met de omliggende gemeenten is dat erg goedkoop.

Denk trouwens niet dat er in Zedelgem weinig te beleven valt. Er is een prettig horeca-aanbod en heel wat lokale handel.

Lexicon