immo Zottegem

Immo Zottegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 16 maart 2016

Centraal gelegen en toch landelijk

De Vlaamse Ardennen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op heel wat Belgen. Daar zit de Ronde van Vlaanderen allicht voor iets tussen, maar ook de interessante ligging – dicht bij steden als Kortrijk, Gent, Aalst en Brussel – is een troef. In dit artikel zoomen we in op immo in Zottegem, poort tot de Vlaamse Ardennen en een echte woonstad. 

immo Zottegem

Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen, een groen en opvallend heuvelachtig gebied in het zuiden van Oost-Vlaanderen, omvat (kleine) steden als Oudenaarde, Geraardsbergen en Zottegem. Meer dan de helft van de streek is echter landbouwgebied, waarmee de Vlaamse Ardennen een van de dunst bevolkte streken van Vlaanderen zijn. Het landelijke karakter van de streek rond Zottegem trekt veel nieuwkomers aan. De prima ligging van deze groene streek – nooit veraf van de stedelijke polen, maar toch ver genoeg om rust te garanderen – maakt van Zottegem, Herzele, Zwalm, … aantrekkelijke woongemeenten.

Wonen in Zottegem

Zottegem, de poort van de Vlaamse Ardennen, is een stad met een lange geschiedenis. In de streek zijn Gallo-Romeinse vondsten gedaan, die te bezichtigen zijn in het Provinciaal Archeologisch Museum in deelgemeente Velzeke. Zottegem zelf bestaat al zo’n 1000 jaar. De naam verwijst trouwens heus niet naar de mentale gezondheid van de Zottegemnaars, maar is afgeleid van de Germaanse naam Sutto, ‘de zoete’.

Zottegem telt zo’n 25.000 inwoners. Bekende Zottegemnaars van geboorte zijn muzikant Jean Blaute, sterrenchef Peter Goossens en voetballer Tom De Sutter.

Immo Zottegem: prijzen

Hoeveel kost een woning in Zottegem? In 2014 waren dit de gemiddelde prijzen in de gemeente:

  • 193.370 euro voor een woonhuis,
  • 214.843 euro voor een appartement, studio of flat,
  • 306.538 euro voor een villa, bungalow of landhuis,
  • 123 euro per vierkante meter voor bouwgrond.

Lexicon