Investeren in vastgoed

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 december 2013

Huizen in de Kempen bieden een mooi rendement

De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag. In plaats van te beleggen op een spaarboekje, kiezen Belgen liever waar voor hun geld door te investeren in vastgoed. Hoewel er veel wordt gespeculeerd over de overwaardering van de Belgische huizenprijzen, zit één regio alvast in de lift. In de Kempen wordt namelijk zeer druk verkocht, terwijl andere immoregio’s het moeilijk hebben. De ene regio is blijkbaar de andere niet – ook niet als het op immobiliën aankomt.

 

Investeren in vastgoed loont in de Kempen

‘Belgen investeren in vastgoed’ is een huizenhoog cliché, maar het blijkt nog steeds te kloppen. Het mag misschien niet overal in België zo zijn, maar in de Kempen wisselen huizen in ieder geval vlot van eigenaar. Vooral de kwaliteit van de woningen is een doorslaggevende factor. Het is meteen ook de reden dat de woningprijzen er zo hoog liggen: voor een kwaliteitsvollere woning betaal je natuurlijk net iets meer.

 

Ook het positieve economische klimaat, aangedreven door de gunstige ligging en hoge productiviteit, speelt een rol.

Investeren in vastgoed om (klein)kinderen aan een woning te helpen

Steeds meer ouders en grootouders gaan hun spaarboekjes aanspreken om zoon- of dochterlief te helpen bij de aankoop van hun woning. (Groot)ouders kunnen dan bijvoorbeeld geld lenen aan hun kinderen en hoeven over de ontvangen rente geen belasting te betalen: een win-win situatie voor ouder en kind.

Uitschieters in boomende Kempen

De Kempen doen het goed als regio, maar sommige gemeenten doen het toch beter dan andere. Vooral in Westerlo, Olen, Herentals, Kasterlee en Tessenderlo vind je een brede waaier aan beschikbare woningen. Zo vind je er een veelvoud aan vrijstaande woningen, halfopen bebouwingen, villa’s en herenhuizen.

 

Lexicon