Investeren in vastgoed: uitstekende resultaten voor 2013

Geschreven door Renaud Chaudoir op 30 oktober 2013

Ondanks moeilijke economische tijden haalt de Belgische vastgoedmarkt uitstekende resultaten

De Belgische vastgoedmarkt doet het goed! In 2013 werd er volop geïnvesteerd in vastgoed, en vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) verwacht een lichte stijging in vastgoedinvesteringen voor dit jaar. In de eerste negen maanden van dit jaar werd er in België voor ongeveer 2,1 miljard euro in vastgoed geïnvesteerd, dat is evenveel als in heel 2012. JLL verwacht dat we tegen eind 2013 met zijn allen zo een 2,6 miljard euro in vastgoed geïnvesteerd zullen hebben.

Vooral kantoren en bedrijfspanden doen het goed

Het zijn vooral kantoren en bedrijfspanden die het goed doen op vlak van vastgoedinvesteringen. Met 54 procent van de totale investeringen zijn de investeringen in kantoren het belangrijkst voor de vastgoedmarkt, met een aantal grote investeringen die het totale volume daarvan de hoogte in stuwden. Ook winkels blijven enorm in trek, JLL verwacht dat de totale investering in winkels voor 2013 zo een 900 miljoen euro zal bedragen, tegenover 755 miljoen euro in 2012.

De vastgoedmarkt voor particulieren stabiliseert

Ook de vastgoedmarkt voor particulieren doet het goed in 2013: de markt blijft ondanks de crisis stabiel. Het aantal transacties is tijdens de zomer op peil gebleven, en de woningprijzen blijven stabiel in Vlaanderen. Gemiddeld zijn de vastgoedprijzen met 0,8 procent gestegen, terwijl het aantal transacties minimaal daalt met 0,6 procent. Gemiddeld betaal je voor een woning in België 213.793 euro, terwijl je voor een appartement gemiddeld 203.561 euro betaalt.

Uitstekende resultaten voor de Belgische vastgoedmarkt

Al bij al kunnen we concluderen dat dit uitstekende resultaten zijn voor de Belgische vastgoedmarkt. De prijzen blijven stabiel terwijl het aantal transacties er licht op vooruit gaat. In tijden van crisis, waarin de Belg steeds kleiner gaat wonen, is dat een uitstekend resultaat.

 

Lexicon