IPM neemt Logic-Immo over

Geschreven door Renaud Chaudoir op 26 juni 2012

Gouden toekomst voor Logic-Immo

Logic-Immo zet zijn Belgisch succesverhaal voort. Mediagroep IPM heeft sinds kort logic-immo.be en het gratis immomagazine met dezelfde naam overgenomen. Logic-Immo versterkt zo zijn positie en hijst zich in de Top 3 van grootste mediaspelers in de immobiliënmarkt.

Logic-Immo.be is een internetplatform (dat ook mobiel beschikbaar is) gespecialiseerd in immo-advertenties. De site is toonaangevend in de Europese immobiliënmarkt. Logic-Immo beheert ook vijf regionale magazines die gratis worden verdeeld in België via 4.000 displays.

Dé referentie in de Belgische immosector

Logic-Immo, tot voor kort eigendom van de Franse communicatiegroep SPIR, versterkt op deze manier haar marktpositie en wordt 100% 

Belgisch. IPM wil de (mobiele) diensten van Logic-Immo verder uitbreiden en er een onbetwiste speler in de immobiliënmarkt van maken, zowel in Brussel, Vlaanderen als Wallonië.

Door de overname van Logic-Immo door de IPM-groep begeeft deze laatste zich voor het eerst op de Vlaamse markt.

De samenwerking moet zich verder vertalen in nieuwe editoriale uitgaven, een vergroting van het aanbod aan internetdiensten en een verdere ontwikkeling van het distributienetwerk voor gratis magazines.

De IPM-groep

Logic-Immo vervoegt dus de IPM-groep, één van de belangrijkste mediaspelers in België. De groep is reeds eigenaar van La Libre Belgique, La Dernière Heure/Les Sports, La Tribune de Bruxelles en Paris Match Belgique. Met de overname van Logic-Immo wordt IPM één van de grootste spelers op de Belgische immomarkt, door zijn immokranten en -magazines een internet-, smartphone-, tablet- en gratis magazineplatform aan te bieden.

Lexicon