Jabbeke: waarom je moet gaan wonen in de buurt van zoveel moois

Geschreven door Renaud Chaudoir op 14 augustus 2014

Een handige ligging aan de snelweg maakt Jabbeke een erg gegeerde plaats om te wonen. Maar er zijn nog meer goede redenen om een huis te kopen in Jabbeke. Ontdek snel meer over deze boeiende gemeente!

 

De troeven van Jabbeke

Jabbeke is een gemeente met 13.500 inwoners. Dé grote troef van Jabbeke is ongetwijfeld de ligging. Het is immers een plek waar alles samenkomt. Wie houdt van het West-Vlaamse platteland haalt er zijn hartje op, en bovendien sta je heel snel aan de zee voor een ontspannen dagje strand. Dankzij de snelweg E40 die de gemeente doorkruist, zijn ook de verbindingen met de rest van het land optimaal. Op amper 20 minuten sta je al in Brugge en Oostende is zelfs nog minder ver weg. Een verplaatsing naar Gent neemt amper een halfuurtje in beslag. Pendelen is dus zeker mogelijk!

Heerlijk genieten langs het kanaal

Een andere troef van de gemeente is het kanaal Brugge-Oostende. De imposante bomenrij langs het kanaal maakt van deze waterweg een fijne plaats om te vertoeven. Laat jezelf verleiden tot een wandeling of fietstocht langs het water of ga eens vissen. Romantische zielen weten intussen dat deze locatie perfect is om van de zonsondergang te genieten!

Wat te doen in Jabbeke?

Wie in Jabbeke woont, verveelt zich nooit. Sportfaciliteiten zijn er meer dan voldoende en je kan je aansluiten bij een van de vele verenigingen. Daarnaast is er natuurlijk ook een bibliotheek en verschillende zalen waar geregeld culturele activiteiten plaatsvinden.

Het museum van Constant Permeke

Wie nog wat meer cultuur wil opsnuiven moet zeker het Constant Permeke-museum bezoeken. Deze expressionistische kunstschilder en beeldhouwer woonde lange tijd in Jabbeke. Hij bouwde er zijn eigen huis annex atelier, dat hij De Vier Winden doopte. In dit bijzondere gebouw is nu het museum gevestigd waar 150 van zijn werken te bewonderen zijn.

Immo in Jabbeke

Interesse in immo in Jabbeke? Dat de ligging ideaal is hoeven we je alvast niet meer te vertellen. Om die reden zijn de vastgoedprijzen hier een beetje hoger dan het Vlaamse gemiddelde. Voor een woning betaal je er 223.500 euro, een mooie villa wordt verkocht voor gemiddeld 385.000 euro, een appartement in Jabbeke kost zo’n 226.000 euro. Daarmee is Jabbeke niet meteen de goedkoopste gemeente in Vlaanderen, maar de schoonheid van de natuur is dat geld meer dan waard! 

 

Lexicon