Je huis snel verkopen, dat doe je met de hulp van een makelaar!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 22 mei 2014

Je wilt je huis snel verkopen? Dan schakel je maar beter een makelaar in! Dankzij zijn uitgebreide kennis van de vastgoedsector, professionele middelen en netwerken verkoopt een makelaar je huis immers in een wip. We leggen je helder uit hoe alles in zijn werk gaat… 

 

Waarom een makelaar inschakelen?

Je hebt een nieuw huis gekocht, je staat op het punt om naar het buitenland te verhuizen,… Er zijn redenen genoeg om snel je huis te willen verkopen. Je woning zelf uit de hand verkopen is mogelijk, maar omdat je kennis (meestal) beperkt is, dreigt dit een tijdrovend onderneming te worden. Bovendien riskeer je om je woning voor een te lage prijs van de hand te doen. De voordelen van een makelaar zijn daarentegen aanzienlijk.

 

Een makelaar verzorgt de verkoop van je huis van A tot Z. De eerste stap om je huis snel te verkopen, is binnenstappen bij een makelaar. Hier kan je eenvoudig een makelaar in je buurt vinden. Vervolgens zal je makelaar bij je thuis langskomen. Hij maakt een realistische schatting van de verkoopwaarde van het huis, zodat het correct geprijsd kan worden. Daarnaast verifieert de makelaar ook alle attesten en vergunningen.

Je huis snel verkopen via een makelaar

De toegevoegde waarde van de makelaar uit zich echter het duidelijkst in de daaropvolgende fases. Een makelaar beschikt over een groot netwerk in de vastgoedsector en heeft toegang tot heel wat professionele diensten. Zo plaatst hij niet alleen advertenties op vastgoedwebsites, maar ook in allerhande magazines en kranten. Bovendien beschikt elk kantoor over een eigen ‘etalage’ waar panden in de kijker gezet worden en tot slot kent een makelaar ook veel potentiële kopers aan wie hij je woning kan voorstellen. Door al deze mogelijkheden ten volle te benutten is je huis snel verkopen niet langer een utopie!

 

Werk je overdag? Dan kan je geïnteresseerden alleen ’s avonds en in het weekend in je huis rondleiden. Hierdoor kan de verkoop vertraging oplopen. Een makelaar staat echter steeds paraat om op een professionele manier potentiële kopers je huis te tonen en al hun vragen te beantwoorden. Zo gaat je huis verkopen ook weer een pak sneller!

Snel je huis verkopen: handige tips

Nog enkele tips om je huis snel te verkopen:

 

  • Ruim op. Zowel wanneer de fotograaf komt als wanneer geïnteresseerden komen kijken, zorg je maar beter voor een proper en net huis.
  • Haal persoonlijke spullen weg. Familiefoto’s, kindertekeningen en andere persoonlijke spulletjes maken het potentiële kopers moeilijker om zich in te beelden dat het huis van hen is. Weg ermee dus.
  • Voer kleine reparaties uit. Een lekkende kraan, een beschadiging aan de muur, het zorgt allemaal voor een slechte indruk. En dat terwijl deze kleine gebreken snel opgelost zijn!

Doe aan vastgoedstyling. Wie het groots, ziet kan bijvoorbeeld opteren voor nieuw behangpapier en nieuwe meubels. Maar ook een fris boeket bloemen en een lekkere geur in huis doen wonderen.

 

Lexicon