Kiezen voor PVC ramen en deuren is kiezen voor het milieu

Geschreven door Renaud Chaudoir op 25 april 2014

PVC is isolator nummer 1

Kunststof is als isolatiemateriaal onovertroffen. Met PVC ramen en deuren hou je de kou dan ook met gemak buiten. Dat vertaalt zich ook in een lagere energiefactuur. Je zal immers veel minder moeten bijstoken om het aangenaam warm te krijgen. En daarvoor zijn zowel het milieu als je portemonnee je dankbaar!

 

PVC en U-waarde

Hoe isolerend een bepaalde stof is, wordt uitgedrukt in de U-waarde (vroeger de K-waarde). Hoe lager het cijfer, hoe beter isolerend het materiaal. PVC-ramen met hoogrendementsglas halen een U-waarde van 1,1. Aluminium scoort 1,3, terwijl houtprofielen ongeveer 1,8 halen.

PVC ramen en deuren hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Je ziet het: PVC komt steeds als winnaar uit de bus. Wil je de knip zetten in je energiefactuur, dan is een investering in PVC ramen en deuren dus een realistische oplossing. Uiteraard is het een hele investering om al je ramen en deuren te vervangen, maar de kosten die je op termijn uitspaart, verantwoorden de relatief dure aanschaf. PVC biedt overigens een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!  

Goed voor portemonnee én milieu

Wie investeert in isolatie, merkt dat meteen aan zijn energiefactuur. Als de warmte lang in huis blijft hangen, dan hoef je niet zo veel te stoken om het in de winter aangenaam warm te krijgen. Zo kunnen PVC ramen en deuren zichzelf op termijn terugverdienen! Een lager stookolieverbruik is niet alleen een mooie bonus voor je budget, ook de natuur vaart er wel bij. Wie weinig brandstof verbruikt, verkleint immers ook zijn CO2-afdruk. Een gezondere leefomgeving begint dus bij het goed isoleren van je woning. En goed isoleren, daar horen PVC ramen en deuren bij!

 

Lexicon