Landelijk wonen in fusiegemeente Ichtegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 8 juli 2014

Ben je op zoek naar een gezellige stek in West-Vlaanderen? Dan mag je de idyllische fusiegemeente Ichtegem niet over het hoofd zien. Deelgemeenten Ichtegem, Eernegem en Bekegem zijn stuk voor stuk gezellige West-Vlaamse gehuchten waar het heerlijk wonen is. Wonen in Ichtegem, dat is wonen in een gemeente waar het dorpscentrum nog écht een kloppend hart is. Ontdek snel de troeven van Ichtegem!

Ichtegem: perfect voor wandel- en fietsliefhebbers

Houd je van wandelen en fietsen? Dan zit je in Ichtegem helemaal goed. De prachtige West-Vlaamse gemeente is rijk aan wandelpaden en fietsroutes die je veel groen plezier zullen brengen. De Wijnendaleroute tussen Oostende en Torhout, bijvoorbeeld, is vlakbij en brengt je door het kust-polderlandschap en het Houtland. Ook de Ufancroute en de Boskapelroute zijn niet te versmaden voor fietsliefhebbers. Ben je een fervent wandelaar? Dan zit je in Ichtegem zeker gebeiteld. Er vertrekken namelijk heel wat wandelpaden vanuit het centrum van Ichtegem.

Wonen in Ichtegem

Ook de laat-romaanse Sint-Michielskerk en streekproducten Keytebier en Torenhofkoffie dragen een speciaal plaatsje in het hart van de Ichtegemnaars. Wist je trouwens dat de gemeente vlakbij Koekelare en Kortemark ligt? Nog meer gezelligheid gewoon om de hoek dus! En via de N33 en N363 is heel Vlaanderen eigenlijk je spreekwoordelijke speeltuin.

Ichtegemnaar worden

Hebben de troeven van Ichtegem je helemaal kunnen overtuigen? En zegt het je wel iets om je bij de ruim 13.000 Ichtegemnaars te voegen? Dan hebben we alvast goed nieuws! De gemiddelde huizenprijs in Ichtegem bedraagt € 196.000 en ligt dus een stuk onder het Vlaamse gemiddelde van 212.000 euro. Wonen in Ichtegem is dus in ieder geval een goede zaak, zeker als je de vele voordelen van de gezellige gemeente mee in acht neemt.

 

Lexicon