Luxe villa kopen? Doe een bod op Michael Jordan’s mansion

Geschreven door Renaud Chaudoir op 19 november 2013

Michael Jordan verkoopt zijn luxe villa in Chicago

NBA-kampioen Michael Jordan verkoop zijn uitgestrekte Highlandpark, Ill. mansion in Chicago. Het prijskaartje van deze luxueuze villa wordt geschat op 29 miljoen dollar! Op 22 november 2013 is het zo ver, dan wordt zijn luxe villa geveild. De hoogste bieder mag dan het gigantische landgoed op zijn naam schrijven. Hiermee wordt bovendien het record van duurst verkochte woning in de regio verbroken. 

Michael Jordan verkoop zijn villa

De imposante 56 000 vierkante meter grote woning was de laatste 19 jaar de thuisbasis van wereldster Michael Jordan. Na deze lange periode, en omwille van een nieuw huwelijk, besliste Jordan om een nieuw thuis te bouwen in Florida. Hij besliste bovendien om het hier iets kleiner aan te pakken. Tijd dus om afscheid te nemen van zijn imposante, luxe villa.

Een korte rondleiding in Michael Jordan’s Mansion

Michael Jordan’s mansion is voorzien van negen slaapkamers, vijftien badkamer en vier halve badkamers, verdeeld over drie verdiepingen. Een fitnessruimte en basketbalveld met NBA-kwaliteit kunnen in de villa van de roemrijke basketballer natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk beschikt de luxe villa ook over enkele imponerende keukens en woonkamers met de nodige luxe. Daarnaast is er ook nog een gastenverblijf met drie slaapkamers.

7 hectare aangelegde tuin

Grenzend aan de luxe villa vind je zeven hectare aangelegde tuin. Deze tuin bevat drie klimaat-gecontroleerde multi-car garages, een zwembad, een onoverdekte tennisbaan, een vijver en een golfterrein. Het terrein wordt volledig afgebakend met meer dan 150 evergreens. Deze volwassen dennenbomen zorgen voor een ongeziene privacy op het landgoed van Michael Jordan.

Luxe villa kopen?

Listing agent Katherine Chez-Malkin vertelt: “de luxe villa wordt verkocht aan particulieren met een waardering voor privacy, luxe en unieke features. Het feit dat dit Michael Jordan’s thuis is alleen al, maakt het een unieke kans en enorm bijzonder.” Ze geeft een rondleiding in de indrukwekkende villa:

 

 

Lexicon