Nieuwpoort

Nieuwpoort

Geschreven door Geert Degrande op 28 augustus 2020

Bruisend en divers

Ooit maakte Amsterdam naam met de slogan “Amsterdam heeft het”. Diezelfde slogan zou eigenlijk ook van toepassing kunnen Nieuwpoortzijn in Nieuwpoort, want de stad heeft niet alleen één van de grootste jachthavens van Europa, een typische dijk en een pittoreske vissershaven, maar ook een stadskern met mooie architectuur en een verbinding tussen de badplaats en de binnenstad die gerust uniek mag worden genoemd. Nieuwpoort is nog altijd even bruisend en divers en blijft dan ook een zeer gevarieerd vastgoedpubliek aanspreken

Gezelligheid troef

Nieuwpoort-Stad, met zijn middeleeuwse architectuur, ligt even van de kustlijn verwijderd en heeft een aangename gezelligheid. De stad heeft een mooie markt en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Stadshalle met het belfort dat door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. De Onze-Lieve-Vrouwekerk met beiaard en het stadhuis verwijzen naar het rijke verleden, dat hand in hand gaat met veel moderniteit en vernieuwing. De prachtige aangelegde wandel- en fietspromenade tussen de binnenstad en Nieuwpoort-Bad is uniek in haar soort.  Vanop de promenade hebben wandelaars en fietsers een prachtig zicht op het aan- en afvaren van de plezier- en zeilboten van de jachthaven. Ook de kunstwerken die her en der in de stad te vinden zijn, dragen bij aan de sfeer en gezelligheid. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de nabijheid van de IJzer, de enige rivier in België die rechtstreeks uitmondt in de Noordzee. En daarmee is nog niet alles gezegd, want Nieuwpoort is ook de uitvalsbasis bij uitstek om kennis te maken met de unieke charmes van het polderlandschap. Een boottocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide is op dat vlak een echte aanrader. Het belang van de Ijzer tijdens de eerste wereldoorlog wordt ook benadrukt in het bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort. 

Het goede leven

Wie in Nieuwpoort kan wonen kan er dan ook volop genieten van het “goede leven”. Er is aan jong en oud gedacht, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in de kinderboerderij “De Lenspolder” en in het stedelijke sport- en recreatiepark met sporthal, zwembad, atletiekbaan, tennisvelden, skatepark, voetbalvelden en andere faciliteiten. En de stad blijft volop investeren met een duidelijke wil om niet alleen te mikken op dagjesmensen en tweede verblijvers, maar ook op mensen van de kust en uit het binnenland die van Nieuwpoort hun vaste stek willen maken. De betaalbaarheid van veel projecten staat nog altijd voorop, zodat ook jonge mensen hier hun stekje kunnen vinden. Nieuwpoort heeft goed begrepen dat steden van de toekomst zich laten kenmerken door diversiteit. Het is dé garantie om de bruisende gezelligheid die zo kenmerkend is voor de stad een permanent karakter te geven.

Nieuwbouwprojecten

Het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat kandidaat-kopers in Nieuwpoort een brede waaier van mogelijkheden aantreffen. Zo biedt Immo De Kaai met residentie Bel Azur in Nieuwpoort-Stad ruime woonappartementen met twee slaapkamers en terrassen met een uitstekend zicht op de Kaai en op het Fonteinenplein. Residentie Villa Duchamp van Portus is dan weer gelegen aan de rand van de residentiële Simliwijk. Kenmerkend zijn de hedendaagse architectuur, de hoogstaande afwerking en de groene omgeving. Alle appartementen hebben grote zongerichte terrassen en beschikken over ondergrondse garages en kelderbergingen.