Ontdek immo in Ninove: rust nabij de grootstad

Geschreven door Renaud Chaudoir op 9 juli 2014

Rustig wonen in Oost-Vlaanderen, maar toch op een boogscheut van Brussel? Daarvoor moet je in Ninove zijn. Deze middelgrote stad heeft heel wat leuks te bieden op het vlak van cultuur, sport en bezienswaardigheden. In de omgeving van Ninove geniet je dan weer van het platteland en de natuur. 

 

Ninove: ideale ligging nabij Brussel

Wie in Brussel werkt en zijn vrije tijd wil genieten van rust, zal Ninove zeker interessant vinden. Niet alleen de omringende natuur maakt van Ninove een mooie stek, ook de interessante woningprijzen – die ver onder de huizenprijzen in Brussel liggen – maken Ninove een populaire woonplaats. De N8 leid je vanuit Ninove recht het hart van Brussel in, een rit duurt ongeveer 40 minuten. Ook Aalst ligt vlakbij, hier sta je al na een kwartier. Het mag dan ook niet verbazen dat Ninove de carnavalstraditie van zijn buurgemeente heeft overgenomen: dit feest wordt hier uitbundig gevierd!

Stad in de landelijke Denderstreek

Ninove telt ongeveer 37.000 inwoners die verspreid wonen over het centrum en de vele deelgemeenten: Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Lieferinge, Meerbeke, Nederhasselt, Neigem, Okegem, Outer, Pollare en Voorde. In het centrum vind je allerlei voorzieningen, winkels, en horecazaken, terwijl je in de deelgemeenten van de natuur kan genieten.

Ninove ligt in de prachtige Denderstreek: de Dender loopt dwars door de stad. Volg hem en je geniet van schitterende landschappen langs het water: het perfecte decor voor een wandeling of een tocht met de fiets of te paard. Andere bezienswaardigheden in Ninove zijn de Abdijkerk, de Koepoort, het Oud Stadhuis en de archeologische site nabij de abdij.

Immo in Ninove

De grootste troef van immo in Ninove is zonder twijfel de prijs. Een gemiddeld huis in Vlaanderen kost al gauw 212.000 euro, in Brussel bedraagt de gemiddelde prijs maar liefst 369.000 euro. Dan kan je beter investeren in vastgoed in Ninove: voor een gemiddelde woning betaal je er slechts 181.000 euro. Een villa kost gemiddeld 333.000 euro, voor een appartement tel je 198.000 euro neer. In ruil daarvoor krijg je een ideale combinatie van stad en platteland, en dat vlakbij Brussel!

 

Lexicon