Het pittoreske dorp Gestel in Berlaar

Op huizenjacht in Berlaar

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 juli 2016

Wonen in deze gezellige, kleine gemeente

Berlaar, niet te verwarren met het Oost-Vlaamse Berlare, is een rustige woongemeente in het zuidwesten van de Kempen. De gemeente ligt tussen Lier en Heist-op-den-Berg en is een prima uitvalsbasis voor wie landelijk wil wonen op een boogscheut van de economische centra van de Vlaamse Ruit.

Het pittoreske dorp Gestel in Berlaar

Groen, kleinschalig, landelijk

De Berlaarnaars zijn met 11.000, waarmee het een van de kleinere gemeenten in het Vlaams Gewest is. De gemeente bestaat uit het gelijknamige dorp, het wegdorp Berlaar-Heikant en het piepkleine gehucht Gestel. De hele gemeente is landelijk en rustig, maar Gestel spant de kroon. Gestel is een schilderachtig dorpje met enkele tientallen huizen, een kerk, een prachtig gerestaureerde pastorie, en twee kastelen.

Bereikbaarheid van Berlaar

Berlaar heeft niet één maar twee spoorwegstations: Berlaar en Melkouwen, dicht bij Berlaar-Heikant. Op zes minuten tijd sta je vanuit Berlaar in Lier. Ook Antwerpen-Centraal (28 minuten) is uitstekend bereikbaar. Een rit naar Leuven neemt 37 minuten in beslag; dagelijks pendelen vormt dus geen probleem. Ook met de auto zijn Antwerpen, Mechelen, Leuven, … goed te bereiken, al reken je tijdens de ochtend- en avondspits toch maar beter op druk verkeer.

Immo Berlaar

Voor wie graag in het groen woont, is Berlaar de uitgelezen gemeente. Dat de huizenprijzen hier lager liggen dan in veel buurgemeenten, en beduidend lager zijn dan in de steden, is mooi meegenomen. Voor gemiddeld 233.385 euro koop je een landelijke woning in Berlaar. Voor 220.530 euro koopt je een appartement of studio, terwijl 316.000 euro je een villa of landhuis oplevert.

Ontdek het huidige immo-aanbod in Berlaar en ga op huizenjacht in deze fijne woongemeente!

Lexicon