Opmerkelijke design woningen: zo zien ze eruit!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 23 januari 2014

Welke factoren maken design woningen écht bijzonder?

Het ultieme droomhuis ziet er voor iedereen anders uit. Terwijl de ene persoon eerder van de klassieke stijl houdt, kiest de andere voor hypermodern. Maar als je vraagt naar huizen die tot de verbeelding spreken, kom je meestal uit bij eigentijdse design woningen. Hun architectuur wordt gekenmerkt door innovatie en zorgt vaak voor verrassende effecten. Maar wat maakt de ene design woning opmerkelijker dan de andere? 

 

Minimalisme tot het uiterste gedreven

Architecten van design woningen zijn in de meeste gevallen adepten van het minimalisme. Elke vorm van overdaad in de binnen- én buitenarchitectuur wordt geweerd, met als resultaat een maximaal gevoel van ruimte en licht. Vergeet ook warme of felle kleuren: échte design woningen gaan voor wit of zwart!

Ramen en nog eens ramen

Voldoende lichtinval tovert elke kamer in de woning om tot een aangename en gezellige leefruimte. De meerwaarde van design woningen zit dan ook in de kunst om uit elke streepje zonlicht het maximum te puren. Elke hoek van een design woning is voorzien van grote ramen met uitzicht op de tuin, het zwembad, het park aan de overkant, …

Een vormgeving om u tegen te zeggen

Opmerkelijke design woningen slaan voorbijgangers met verstomming. Hun architectuur tast de grenzen af en tart de wetten van de zwaartekracht. Schuine wanden, asymmetrie, het kan allemaal! Maar vergis je niet: het is niet omdat design woningen vreemde kronkels vertonen, dat hun constructie minder goed ineen zit. Een design woning staat immers voor totaalkwaliteit: van fundament tot afwerking.

 

Verrassende materialen

Vaak is het ook de keuze van materialen die een design woning opmerkelijk maakt. Een integraal houten gevel, exclusieve betegeling, … Hoe exclusiever de materialen, hoe exclusiever de woning. Zeker als de materialen ook nog eens duurzaam en ecologisch zijn!

 

Lexicon