Passief en openbaar bouwen

Passief en openbaar bouwen

Geschreven door Muriel de Crayencour op 7 maart 2014

Essentielle Immo

Het BIM, de organisatie die instaat voor de milieu en energie van het Brussels hoofdstedelijk gewest, is sinds 10 jaar bezig om een passief gebouw neer te zetten en er hun hoofdkantoor in onder te brengen. In augustus 2012 is de bouw ervan start gegaan op de Tour & Taxis site. Het boogvormige gebouw dat bedekt is met glasplaten en fotovoltaïsche panelen zal een voorbeeld zijn op het gebied van passief bouwen. Het pand zal operationeel zijn in november 2014.

Passief en openbaar bouwen

De drang om te verhuizen

Het BIM - of Brussel leefmilieu - zetelde in een oud gebouw waarin hun waarden en doelstellingen op het gebied van milieuvriendelijkheid, ecologische impact en transparantie moeilijk te verwezenlijken waren. Vandaar het idee om te verhuizen naar een nieuwe locatie dat een voorbeeld zou zijn op het gebied van ecologische impact. Het is ‘Project T&T nv’, eigenaar van Tour & Taxis, die het contract in 2005 binnenhaalde. Het lastenboek bevat reeds de hoge milieu-eisen: de keuze van bouwmaterialen, afvalbeheer, geluidshinderbeperking en, uiteraard, het energieverbruik.

Nieuw openbaar gebouw = passief gebouw

In 2009 vaardigde de nieuwe Brusselse regering een wet uit die vereist dat alle nieuwe openbare gebouwen passieve gebouwen moeten zijn. De lastenboeken moesten dus herzien worden om te voldoen aan de specificaties en de normen van een passieve constructie. Het BIM heeft inderdaad in 2008 al een huurovereenkomst getekend met een reeks door hen opgelegde criteria en engagementen.

Passief bouwen: een traag rijpingsproces

Door de lange procedure voor het verkrijgen van de nodige vergunningen, gingen de werken pas in augustus 2012 van start. Maar bij BIM zijn ze niet bij de pakken blijven zitten. Gedurende deze periode is de verhuizing op een uiterst pro-actieve wijze voorbereid. Zo werd de organisatie van het administratieve werk volledig gemoderniseerd en de werkplek flexibeler gemaakt. Bij Brussel leefmilieu werken 900 mensen, waarvan een derde dagelijks op het terrein (groendienst, beheer natuurgebieden, bosbeheer) werkt en 600 mensen in de administratieve zetel.

Een eco organisatie

In Tour & Taxis zullen er bijna geen individuele en gesloten kantoren meer zijn. Wel meerdere ontmoetingsruimtes, vergaderruimtes en telefoonruimtes. Ook het concept van papierloze administratie werd al lang in gebruik genomen: de in- en uitgaande post, de vergunningsaanvragen en -goedkeuringen gebeuren steeds vaker online, waardoor op papier, elektriciteit en afdrukapparatuur bespaard wordt.

Een Ecocentrum

Met het oog op meer transparantie en openheid, zal de inkomhal van het gebouw van het BIM een Ecocentrum bevatten dat zal bestaan uit verschillende units waaronder een auditorium voor 400 personen, een centrum voor documentatie en een informatiecentrum. Maar ook een restaurant dat een voorbeeld zal zijn inzake duurzame voeding. Op termijn zal het Ecocentrum ook een tentoonstelling bevatten rond het thema ‘duurzame ontwikkeling in de stad’.

Een eco wijk

Deze uitgestrekte groene ruimte zal worden verwezenlijkt op de terreinen van Tour & Taxis, in verschillende fasen. De reden voor deze fasering is dat het park bestaat uit verschillende percelen van verschillende eigenaren. De eerste werkzaamheden zullen van start gaan in het voorjaar.

Een passief gebouwen in de derde graad

Een elegante vorm, een gebogen dak, heel wat glaspartijen en een enorm atrium, de nieuwbouw speelt onmiddellijk al haar troeven uit op de, nog niet zo comfortabele, parking. Bovendien is het pand gebouwd volgens de tertiaire energienormen, wat wil zeggen dat de energiebehoefte voor verwarming of koeling de 15kWh/m²/jaar niet overschrijden. Maar ook het primaire energieverbruik of de luchtdichtheid (percentage luchtverversing) is minimaal.

 

Om deze tertiaire standaard te bereiken, is er heel wat aandacht besteed aan de muurisolatie, de driedubbele beglazing, het verwarmingssysteem met warmtepomp, fotovoltaïsche panelen en een systeem van regenwaterrecuperatie.

BIM passief bouwen

Passief openbaar gebouw

Passief bouwen, gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit

Om de milieuvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de werksfeer te stimuleren, zijn de werkruimtes aan de ramen gelegen. Dit verhoogt niet enkel het visueel comfort, maar zo wordt er op verlichting, en dus elektriciteit, bespaard. Ook de trappen zijn zo ingericht dat ze de werknemers uitnodigen ze te gebruiken in plaats van de lift te nemen. Bovendien is elke verdieping voorzien van een groot terras. De ondergrondse parkeergarage biedt dan weer plaats voor 77 auto’s terwijl er 210 plaatsen voor fietsen voorzien zijn. En aangezien de site dicht bij het ​​Noordstation ligt, wordt er, naast een abonnement voor openbaar vervoer, door het BIM een shuttledienst voorzien tussen het station en de Tour & Taxis site voor al haar werknemers.

 

De inhuldiging van het gebouw zal begin 2015 plaatsvinden.

BIM gebouw

 

Lexicon