Pinterest, nieuwe tool voor de vastgoedsector

Geschreven door Renaud Chaudoir op 21 maart 2013

De kracht van visuele communicatie

Pinterest wint aan populariteit en alles lijkt erop dat het medium zal uitgroeien tot een van de krachtigste sociale media. Het is een bijzondere tool om allerhande informatie te communiceren en heeft heel wat invloed op haar gebruikers. Of je nu komt uit de privé-, toeristische, commerciële of vastgoedsector… iedereen vindt hier zijn gading!

Pinterest, krachtig sociaal netwerk

Je kan het niet genoeg herhalen: mensen voelen zich aangetrokken tot beelden en filmpjes! Beeldmateriaal brengt emoties over en beïnvloedt consumenten. Dat heeft Pinterest als geen ander begrepen!

 

Als je nog niet gehoord hebt van Pinterest, dan wordt het hoogtijd! Pinterest werd opgestart in 2010 en groeit exponentieel overal ter wereld. Vandaag is het een van de belangrijkste sociale netwerksites.

 

Op Pinterest (samenstelling van ‘pin’ en ‘interest’) kan je jouw digitale favorieten naar hartenlust verzamelen en delen. Je kan op Pinterest foto’s en filmpjes posten, en als digitale collages onderbrengen op verschillende thematische ‘boards’. Je kan jouw beeldmateriaal liken en delen, bijvoorbeeld via Facebook, en je kan gevolgd worden door andere gebruikers, net zoals op Twitter. Technisch gezien is Pinterest misschien niet zo vernieuwend, maar het platform weet te verleiden met haar gebruiksgemak en visuele kracht.

 

Of je nu werkt in de privésector, de commerciële sector, de toeristische sector of in de vastgoedsector, Pinterest is het perfecte middel om informatie te doen circuleren en allerhande producten in de kijker te plaatsen… zolang je maar kwalitatieve content op het netwerk plaatst.

Pinterest en de vastgoedsector

Steeds meer privégebruikers, handelaars en mensen uit de toeristische sector vinden hun weg naar Pinterest, en zo gaat het ook met de vastgoedsector. Pinterest is een heel handige tool, waarmee vastgoedkantoren meer visibiliteit kunnen creëren en hun panden kunnen voorstellen aan het grote publiek! Meestal zorgen deze afbeeldingen op Pinterest voor verkeer naar online aanbiedingen, en openen ze deuren voor bijkomende kandidaat-kopers. Het is wel van cruciaal belang om mooie afbeeldingen te kiezen! De esthetische waarde van de foto’s op Pinterest is van groot belang. Als de afbeeldingen niet in de smaak vallen, heeft het geen zin ze te publiceren.

 

Met Pinterest kunnen immokantoren een online catalogus creëren. Het sociale netwerk wordt op die manier een handige tool om een maximum publiek te bereiken.

Lexicon