Rustig wonen in Assenede

Rustig wonen? In Assenede ga je er met rasse schreden op vooruit!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 15 oktober 2014

Rustig wonen in Assenede

Ben je op zoek naar een rustige en gezellige gemeente om je te settelen? En draagt Oost-Vlaanderen absoluut je voorkeur weg? Dan is wonen in Assenede ongetwijfeld iets voor jou. De gezellige Oost-Vlaamse gemeente in het Meetjesland, overigens één van de oudste gemeenten in heel Vlaanderen, ádemt gewoon rust. Maar de meer dan 14.000 Assenedenaars zullen ook beamen dat er heel wat te beleven valt in hun gemeente. Waarom je Assenede echt wel moet overwegen, dat lees je hier.

Rustig wonen in Assenede

Wonen in Assenede: wat valt er te beleven?

Hou je van lekker eten en een fijne sfeer? Assenede is waar je moet zijn! De gemeente telt namelijk heel wat mosselrestaurants en gezellige cafés en herbergen, waardoor het er altijd leuk vertoeven is. Maar in Assenede kan je natuurlijk meer doen dan eten en drinken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avondje amateurtoneel? Of een flinke wandeling of deugddoende fietstocht? De kreken Rode Geul en Grote Geul zijn rijk aan heel wat wandel- en fietsroutes en kunnen natuurliefhebbers ongetwijfeld bekoren.

De ligging van Assenede

Ook de uitstekende ligging van Assenede is echt wel een troef. Zo zijn niet alleen Gent en Brugge perfect bereikbaar, ook in de omliggende Meetjeslandgemeenten – zoals bijvoorbeeld Sint-Laureins en Zomergem – valt heel wat te beleven. De nabijheid van de E34 zorgt dan weer voor een perfecte ontsluiting naar de rest van Vlaanderen toe. Aangezien Assenede dichtbij de Nederlandse grens ligt, behoort ook een bezoekje aan onze noorderburen altijd tot de mogelijkheden.

Vastgoed in Assenede

Je merkt het al: Assenede heeft heel wat moois te bieden. Wist je trouwens dat de gemeente ook twee Guinness World Records-certificaten op haar naam heeft staan? In 2006 toverde Assenede namelijk een maïsveld om tot het grootste labyrint ter wereld met daarbovenop de meeste kilometers aan gangen ooit. Om een kasseibijter te worden, betaal je gemiddeld € 177.241. Die prijs ligt aardig onder het Belgische én het Vlaamse gemiddelde.

 

Lexicon