Taylor Swift loft Tribeca New York City

Binnenkijken bij de sterren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 31 maart 2016

Taylor Swifts loft in New York

In 2014 verhuisde de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift, beroemd geworden als countryzangeres, naar New York. Haar loft – een duplex penthouse in Tribeca – verenigt haar countryroots met het moderne stadsleven.

Taylor Swift loft Tribeca New York City

Binnenkijken bij Taylor Swift

In 2006 maakte Amerika kennis met de 17-jarige countryzangeres Taylor Swift. In een mum van tijd werd Swift een grote ster in de muziekwereld van Nashville. Haar twee laatste albums, ‘Red’ uit 2012 en ‘1989’ uit 2014, maakten van de jonge singer-songwriter een popdiva. Ze maakt niet langer zeemzoete countryliedjes over verliefdheid en liefdesverdriet, maar stevige popnummers met vinnige lyrics.

In 2014 kocht de singer-songwriter een duplex penthouse kocht in Tribeca, een hippe en dure buurt van New York. Het hoeft niet te verbazen dat Taylor Swift met haar roots in de countrymuziek koos voor een rustieke loft: chic, gezellig en met veel referenties naar de authentieke woningen uit het Amerikaanse Zuiden.

20 miljoen voor een penthouse met 7 slaapkamers

De loft van Taylor Swift op 155 Franklin Street kostte zo’n 20 miljoen dollar (18 miljoen euro). Niet mis, maar daarvoor krijgt ‘Tay Tay’ wel heel wat. Het appartement telt zeven ruime slaapkamers en vijf badkamers. Het appartement heeft een bewoonbare oppervlakte van 770 vierkante meter, tien keer zo veel als een doorsnee appartement in België. En dat dus op een toplocatie in Downtown Manhattan, waar vastgoed extreem duur is. In de buurt wonen trouwens nog heel wat beroemdheden, zoals Scarlett Johansson, Daniel Radcliffe, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio en Beyoncé.

Country in New York

In de stijlvolle loft zet Taylor Swift haar roots in de countrymuziek mooi in de verf. Donkere parketvloeren, houten gewelven, wijnrode muren, een open haard, een rustieke trappenhal ... De keuken is uitgerust met een authentieke parketvloer, marmeren werkbladen en kleurrijke wandtegels – echt iets voor een countryster.

Bekijk hier alle foto’s van Taylor Swifts loft.

Lexicon