Vastgoed te koop in De Panne

Te koop De Panne: prachtig vastgoed

Geschreven door Renaud Chaudoir op 20 juli 2016

Pluspunten van immo in De Panne

Hou je van rust en ontspanning aan zee? De Belgische kust is dan misschien wel goed volgebouwd, toch zijn er nog veel leuke plekjes waar je helemaal tot rust kunt komen. In De Panne bijvoorbeeld, de dunbevolkte kustgemeente tegen de Franse grens. Er is meer: De Panne is niet alleen een gezellige plek om je zonnige zomerzondagen door te brengen, maar ook de ideale gemeente om te investeren in vastgoed, zoals een appartement met zeezicht of een knus huisje in de duinen.

Vastgoed te koop in De Panne

De charme van een vissersdorp

In Adinkerke, nu een deelgemeente van De Panne, werd al menselijke activiteit opgetekend in de vijfde eeuw voor Christus. De Panne is veel jonger. Het dorpje tussen de duinen en de zee werd in de late 18de eeuw, tijdens het Oostenrijkse bewind, gesticht op aanraden van Keizer Jozef II, die de kustvisserij een duwtje in de rug wilde geven. Na de Belgische Revolutie werd het kleine De Panne een toeristische bestemming voor de ‘beau monde’ van Engeland en België. Langzamerhand verdwenen de vissers uit De Panne en werd het dorpje omgevormd tot een badplaats in de nog altijd erg herkenbare cottagestijl.

Te koop in De Panne

De Panne bezit nog altijd een charme die je in de andere kustgemeenten niet vindt. De aantrekkingskracht van de oude villa’s en vissershuisjes, de robuuste duinen en de nabijheid van de Franse grens geven de gemeente een unieke ‘look and feel’.

De gemeente – die naast De Panne het polderdorp Adinkerke omvat – heeft huizenjagers een mooie vastgoedmix te bieden.

  • Langs de zeedijk zijn er flatgebouwen met zeezichtappartementen aan een lagere prijs dan in de andere kustgemeenten. De gemiddelde prijs voor een flat in De Panne bedraagt 189.216 euro. Alleen Middelkerke is nog goedkoper.
  • In de duinen zijn er tal van prachtige villa’s, bungalows en vissershuisjes. Voor die unieke ligging betaal je uiteraard wat (gemiddeld 402.520 euro), maar geloof ons vrij: je krijgt er bijzonder veel voor in de plaats!
  • In de dorpskernen (De Panne, Adinkerke, Duinhoek en Oosthoek) tref je ten slotte heel wat aantrekkelijke huizen en rijwoningen aan. De gemiddelde prijs van een woonhuis bedraagt 193.146 euro.

Lexicon