Het beroemde Hallersbos in Halle

Wonen in Halle

Geschreven door Renaud Chaudoir op 19 oktober 2016

5 troeven van immo Halle

Halle is een stad met 38.000 inwoners in het zuidwesten van Vlaams-Brabant. Om verschillende redenen is het er aangenaam wonen. Lees verder en ontdek de belangrijkste troeven van immo Halle!

Het beroemde Hallersbos in Halle

1. Genieten in het Pajottenland-Zennevallei

De stad Halle ligt aan de taalgrens in een groene, heuvelachtige streek. Halle ligt meer bepaald in de Zennevallei, ten noordwesten van de Brabanste Ardennen en ten oosten van het Pajottenland. Maar voor de bezienswaardigheid van de streek hoef je de gemeente niet eens te verlaten: het Hallerbos in Halle is beroemd om de blauwe bloementapijten van wilde hyacinten die er in april en mei tot bloei komen en honderden natuurliefhebbers en -fotografen trekken.

2. Verbinding met Brussel

Werken, winkelen, uitgaan: de hoofdstad is de place to be. Maar daarom wil je er misschien nog niet wonen? Kan best. Wie in de rand rond Brussel gaat wonen, geniet zowel van een landelijke woonomgeving als van de pleziertjes die de grootstad kan bieden. Vanuit Halle sta je met de trein in een mum van tijd op de Grote Markt of eender waar in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

3. Gezellig stadscentrum

Halle heeft al sinds 1225 ‘stedelijke vrijheden’. Het hoeft dus niet te verbazen dat het centrum van Halle een authentieke gezelligheid uitstraalt. Op de Grote Markt van Halle vind je de gotische Sint-Martinusbasiliek en het stadhuis in Vlaamse renaissancestijl.

4. Immobiliënmix

De huizen in Halle zijn heel divers. In het historische hart vind je kleine rijwoningen en mooie herenhuizen, terwijl je in de rand de typische 20ste-eeuwse verkavelingen aantreft. Ook aan villa’s en vrijstaande woningen is er geen gebrek.

5. Betaalbaar wonen rond Brussel

De huizenprijzen hangen uiteraard sterk af van het soort vastgoed dat je kiest. Toch is het interessant om een blik te werpen op de gemiddelden. Zo betaal je in Halle gemiddeld 226.214 euro voor een gewoon woonhuis, wat toch wel 75.000 euro goedkoper is dan in Pepingen of Sint-Genesius-Rode. Ook elders in de Vlaamse Rand betaal je aanzienlijk meer voor een woning.

Tip: je kunt beter kopen dan bouwen in Halle, want bouwgrond is er aan de dure kant. De gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt 262 euro, toch wel 90 euro duurder dan het Vlaamse gemiddelde.

Lexicon