Vakantiehuis Ardennen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 14 augustus 2012

Huur een vakantiehuis in de Ardennen

Met vakantie in de Ardennen: iedereen heeft het al wel eens gedaan. Met recht en rede. Het loont meer dan de moeite om het zuiden van ons land te ontdekken. De streek spreekt tot de verbeelding en heeft een waaier aan troeven in petto. Het enige wat je moet doen is een vakantiehuis in de Ardennen huren zodat je een goeie uitvalsbasis hebt om alles te ontdekken.

Vakantiehuizen: van 4 tot 20 personen 

Een vakantie huis in de Ardennen huren is de ideale manier om een break te nemen. Je kan er een heuse gezinsvakantie van maken en er twee weken doorbrengen zonder je een moment te vervelen. Of je kan er – net omdat het zo dicht bij is – een weekendje tussenuit met je partner of met vrienden. Aan vakantiehuizen in ieder geval geen gebrek. Je hebt ze in alle maten en gewichten: kleine exemplaren voor het gezin maar ook ruime huizen met tuin, zwembad en zelfs sauna waar je met een groep van 20 personen kan verblijven. Het volstaat om je favoriete regio te kiezen en je goed te informeren. Bovendien zijn de huurprijzen meer dan billijk en hoef je geen fortuinen te spenderen om van een deugddoende vakantie te genieten.

Vakantiehuis in de Ardennen: dicht bij en toch ver weg

Al het moois van de Ardennen op een rijtje zetten, is haast onbegonnen werk. Toch doen we een poging om je wegwijs te maken en de sterke punten van de Ardennen op te lijsten. Om te beginnen is de Ardennen vlakbij. Op een paar uurtjes ben je ter plaatse en toch krijg je meteen het echte vakantiegevoel te pakken. En je verliest geen kostbare tijd in ellenlange files om je vakantiehuis in de Ardennen te bereiken.       

Gastronomisch genieten in gezellige stadjes

De Ardennen heeft een rijk verleden. Citadellen, burchten en kastelen brengen het verleden weer tot leven en nemen je mee terug in de tijd. Daarnaast vinden fijnproevers in deze bekoorlijke regio gegarandeerd hun gading. Tijdens een gastronomisch weekend kan je je laten verrassen door de culinaire streekgerechten en lokale bieren. Verder loont het ook de moeite om de charmante stadjes te ontdekken. Dinant, Durbuy, La Roche,… een voor een gezellige plaatsen waar je rustig kan rond kuieren en genieten van overheerlijke spijs en drank. 

Wandelen en skiën

Natuurliefhebbers komen vast en zeker aan hun trekken in de groene long van België. Je kan er prachtige wandelingen maken te midden van het groen en de glooiende heuvels. Af en toe stoppen in de schilderachtige dorpjes maakt het plaatje compleet. Ook tijdens de winter is het prettig toeven in de Ardennen. Zodra de eerste sneeuw neerdaalt, kan je langlaufen in de Oostkantons of skiën op de flanken van de Baraque Fraiture. Aan pittoreske decors geen gebrek.

Sporten: keuze te over

Ook sportliefhebbers kunnen zich volop uitleven in de Ardennen. Vanuit je vakantiehuis Ardennen kan je mountainbiken, de Lesse afvaren,… Zelfs alpinisme is mogelijk. Als je het rustiger aan wilt doen, kan je altijd je hengelgeluk beproeven in een van de vele riviertjes. Keuze te over dus.


Ten slotte zijn er nog een aantal niet te missen klassiekers zoals de grotten van Han, de watervallen van Coo, de abdij in Stavelot, het boekenstadje Redu en de brouwerij van Orval.

 

Lexicon