De interesse van vastgoed kopers opwekken aan de hand van storytelling

Geschreven door Renaud Chaudoir op 18 december 2013

Een huis met een ziel en verhaal verleidt vastgoed kopers

Ga maar even na hoeveel keer je jezelf al hebt laten verleiden door een reclameboodschap met een sterk verhaal. Een mooi verhaal raakt je, beweegt je. En dat geldt ook voor vastgoed.

Uiteraard heeft niet ieder huis een mooi verhaal. Vaak zijn het oude(re) panden in historische steden als Gent, Brussel, Brugge, Antwerpen, enzovoort die een mooie geschiedenis bieden. Uiteraard vormt dit een meerwaarde voor zowel de makelaar als de vastgoed kopers. Met het verhaal kan de makelaar immers de kopers verleiden. De kopers worden op hun beurt sneller verliefd op het huis en de bijhorende ziel en geschiedenis.

Vastgoed storytelling – zowel een financiële als emotionele meerwaarde

Uiteraard moet een huis aan verschillende eisen voldoen om aantrekkelijk te zijn voor potentiële vastgoed kopers. Van bereikbaarheid tot grootte en het EPC. Er is echter een opvallende interesse onder vastgoed kopers naar historische panden en een mooi verhaal vormt dan een sterk verkoopsargument.

 

Als makelaar controleer je dus best even welke geschiedenis een bepaald pand heeft. Via zoekmachines, verhalen van de buurtbewoners, het stadsarchief enzovoort kan je makkelijk achterhalen welke rol het huis gespeeld heeft in het verleden, wie er allemaal gewoond heeft, of er iets speciaals aan is, enzovoort.

Van geschiedenis tot eyecatchers: storytelling als verkooppraatje

Vaak zijn er ook bepaalde elementen in het huis zelf die onderdeel van of zelfs het hele verhaal vormen: een speciale trap met rijkelijk versierde trapleuning, een fresco op het plafond in de woonruimte of een wijnkelder waar vroeger de beste wijnen van het land bewaard werden. Die eyecatchers vormen dan de rode draad in het verhaal en vormen meteen ook één van de sterkste verkoopsargumenten.

 

Aan jou als makelaar om via storytelling juist die zaken aan te prijzen bij potentiële kopers.

 

Lexicon