Vastgoed Spanje

Geschreven door Renaud Chaudoir op 21 september 2012

Een vakantiehuis in Spanje als investering voor later

Vastgoed in Spanje is de ideale investering voor later. De immo prijzen liggen in Spanje momenteel erg laag, wat het heel aantrekkelijk maakt om er in te investeren. Honderden Belgen profiteerden hier reeds van! Spanje biedt met zijn warme klimaat de perfecte investering in vastgoed.

Waarom investeren in vastgoed in Spanje zo interessant is

 

Spanje is een erg toeristisch land, dat jaarlijks toeristen uit heel Europa lokt. Je investering terug verdienen in dan ook geen probleem, aangezien je je tweede verblijf gewoon kan verhuren als je er zelf niet aanwezig bent. Zo ontvang je maandelijks een mooi extraatje op je rekening, waarvan je je  lening gemakkelijk kan afbetalen.  

Profiteer van de Spaanse crisis

Spanje gaat momenteel door een crisis, en dat zal de vastgoedsector geweten hebben. Terwijl de vastgoed prijzen in België de laatste jaren enorm gestegen zijn, duiken de vastgoed prijzen in Spanje  de diepte in. Aan sommige costa’s koop je vandaag een villa of appartement aan de helft van de oorsprongelijke vraagprijs. Veel Belgen profiteren daarvan, en investeren dus liever in vastgoed in Spanje dan in vastgoed in België. Logisch, het is de uitgelezen buitenkans om aan een prijsje een tweede verblijf op de kop te tikken.

Geniet van het Spaanse klimaat

Spanje heeft een erg warm klimaat. In de zomer stijgt het kwik aan de costa’s heel geregeld boven de 30°, en in de winter is het er gemiddeld zo’n 15 à 20 graden. Heb je een hekel aan de soms strenge Belgische winters, met veel sneeuw en koude? Neem dan je toevlucht tot een buitenverblijf in Spanje. Zoek je in de zomer graag de zon op? Ook dan is vastgoed in Spanje ideaal.
 

Naast het warme klimaar biedt Spanje trouwens nog heel wat voordelen. Het landschap is er erg gevarieerd, je vindt er zowel drukke steden als lange zandstranden en wilde gebergtes. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste Spanjaarden op reis gaan in hun eigen land. 

Lexicon