Veranderen van energieleverancier

Geschreven door Renaud Chaudoir op 12 september 2012

Verander van energieleverancier en bespaar honderden euro’s

 

Sinds de energiemarkt een aantal jaren geleden is vrijgemaakt, is er een hevige concurrentiestrijd losgebarsten tussen enkele grote spelers zoals Nuon, Luminus en Electrabel. Veel mensen zijn sindsdien van energieleverancier Electrabel overgestapt naar andere, goedkopere energieleveranciers. Wil je zelf ook veranderen van energieleverancier? Dan helpen wij je even op weg!

 

Sinds de energiemarkt een aantal jaren geleden is vrijgemaakt, zijn veel mensen overgestapt van Elektrabel naar een andere energieleverancier. Lees hier hoe je kan veranderen van energieleverancier

Doe de vreg test

Elke energieleverancier heeft zijn eigen formules en prijzen, en vergelijken is dan ook erg moeilijk. Daarom riep de Vlaamse Overheid de alombekende vreg test in het leven. Via dit online formulier bereken je eenvoudigweg welke energieleverancier het meest voordelig is. Neem voor je begint even je laatste afrekeningsfactuur bij de hand, je moet immers je verbruik ingeven. Nadat je de test hebt gedaan kan je contact opnemen met de energieleverancier die het goedkoopst uit de bus komt.

Veranderen van energieleverancier is gratis

Wil je veranderen van energieleverancier maar zit je nog vast aan een contract? Geen zorgen, de Vlaamse Overheid heeft onlangs de verbrekingsvergoeding afgeschaft! Veranderen van energieleverancier is dus gratis, ongeacht of je een contract van bepaalde duur of van onbepaalde duur hebt.

Laat je niet vangen door de reclame van de energieleveranciers

De energieleveanciers doen er natuurlijk alles aan om klanten te winnen. Ze stellen mooie prijzen voor op hun website en sommigen claimen steevast de goedkoopste te zijn. Neem voldoende tijd om tarieven te vergelijken. Komen de prijzen van de vreg test niet overeen met die op de website van de energieleverancier? Ga dan na hoe dit komt. De vreg test houdt immers geen rekening met promoties en kortingen die je mogelijk krijgt bij de afsluiting van een contract. Vergelijk grondig de verschillende energieleveranciers vooraleer gaat veranderen van energieleverancier en let op voor kleine lettertjes!

Verander van energieleverancier en bespaar geld

 Heb je de verschillende tarieven vergeleken en de vreg test gedaan? Dan is de kans groot dat er een andere energieleverancier goedkoper is en dat je door het veranderen van je energieleverancier heel wat geld kan besparen. Neem contact op met die energieleverancier en hij zal de verandering voor jou regelen. Op die manier bespaar je mogelijk honderden euro’s per jaar.

Lexicon